Guppy's als huisdieren

Guppy's als huisdieren

Guppen zijn misschien wel de bekendste aquariumvissen in Nederland. Ze stellen niet veel eisen, maar zijn toch vrolijke visjes. Maar welke eisen stelt een guppy aan het aquarium? Aquarium

Guppen hebben een aquarium nodig, een vissenkom biedt niet genoeg zwemruimte en bovendien is het zuurstofgehalte van de kom te klein. Kies daarom altijd voor een ruim aquarium van minimaal 60cm. Groter is altijd beter! Houdt er rekening mee dat guppen zich heel snel voortplanten, voor je het weet heb je dus een aquarium vol met deze dieren. Op zich is dat natuurlijk geen probleem, maar als je meteen een groot aquarium koopt, kan je meer guppen houden. Bovendien zullen de guppen natuurlijker gedrag vertonen, wel zo leuk voor u én de vissen.

Filter

Naast een aquarium met voldoende zwemruimte, hebben guppen een filter nodig. Het water raakt vervuilt door de poep van de vissen maar ook door het voer. Koop het liefst een extern filter, zodat uw aquarium helder blijft!

Voer

Guppen zijn herbivoren, dat wil zeggen dat ze het liefst plantaardig voedsel eten. Geef ze dan ook geen goudvissenvlokken of iets dergelijks. Het speciale 'guppyvoer' dat je in de winkel vindt, is geschikt. Dit voer is speciaal gemaakt voor guppen en bevat meer plantaardig voedsel. Als afwisseling kunt u ook gevriesdroogd voer geven. 

Verschonen

Om uw aquarium met guppen schoon te houden, moet u naast een filter ook het aquarium verschonen. Dit doet u door wekelijks een deel van het water te verversen. Ga hier uit van ongeveer 50% van het aantal liters. Bij een aquarium van 60 liter is dit dus 30 liter.

Meer informatie over het houden van guppen vind je op de website van Guppy Aquarium


© 2015 Info, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.