Chihuahua: het kleinste hondenras

Chihuahua: het kleinste hondenras

Honden zijn er in allerlei maten, van heel groot, denk aan de Deense dog of de Bennersenner, maar ook  klein, bijvoorbeeld de Jack Russell Terrier of de Bolognezer. Maar de allerkleinste hond van allemaal? Dat is de Chihuahua, sommige wegen maar een halve kilogram!Wanneer je op zoek bent naar kleine honden kom je al snel uit bij de beoemde Chihuahua, niet zo gek, want dit hondenras is het kleinste van allemaal. Hondje "Miracle Milly" staat zelfs vermeldt in het Guinness record boek, ze is 9.65 centimeter lang en weegt ongeveer een halve kilogram. Schattig natuurlijk, maar er zijn wel wat dingen die je moet weten over Chihuahuas voor je er eentje in huis haalt: 

Ze zijn niet geweldig met kinderen

Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar de chihuahua is niet de beste keuze als gezinshond. Misschien heeft het er wel mee te maken dat ze zo klein zijn. Als kinderen dan te wild met ze spelen (wat kinderen doen) worden ze mogelijk bang. 

Ze houden niet van koud weer

Chihuahua's zijn praktisch naakt, het zal dus niet verbazen dat ze geen fan zijn van koud weer. Met slecht weer kost het je misschien wat moeite om ze mee naar buiten te krijgen, een jasje is dan aan te raden. 

Zindelijkheidstrainingis mogelijk wat meer werk

Net als alle andere 'toy honden' staan chihuahuas er om bekend dat ze wat moeilijker zindelijk te krijgen zijn dan andere hondenrassen. Aan de andere kant zijn de behoeftes van dit kleine hondje zo klein dat je er ook aan zou kunnen denken om ze zindelijk te maken op een kattenbak!

Chihuahuas verliezen haar

Je zou misschien denken als je ze ziet dat ze niet veel haar verliezen, niks is echter minder waar! Ze laten overal haar achter, en dat het hele jaar lang!

Het zijn waakhonden

Ook dit zou je niet verwachten van zo'n klein beestje, maar chihuahua zijn erg waaks. Ze stellen natuurlijk niks voor qua kracht, maar ze kunnen een hoop kabaal maken als ze horen dat er iemand in huis komt (of als de postbode langskomt ...)

 

Chihuahua's zijn hele lieve honden, maar er zijn een aantal dingen waar je goed overmoet nadenken voordat je er eentje in huis haalt. Maar dat geldt eigenlijk voor ieder hondenras. Koop nooit zomaar een hond, maar denk er goed over na!

 

 

 


© 2015 pietprecies, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.