Hoe vind je een goede puppycursus

Hoe vind je een goede puppycursus

Wanneer je een pup in huis haalt is je wenst uiteraard dat hij of zij opgroeit tot een goed opgevoede hond. Maar dit is niet altijd makkelijk. Gelukkig kun je hulp krijgen, daarvoor zoek je een goede hondenschool. Het liefste zo snel mogelijk, want juist de eerste maanden van je hond zijn zo belangrijk in zijn ontwikkeling. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de goede puppycursus uitzoekt, een aantal tips!Trainingmethoden

Misschien wel het belangrijkste is de trainingsmethode die gebruikt wordt. Dankzij wetenschappelijk onderzoek van de laatste jaren is duidelijk geworden dat de juiste manier om een hond op te voeden is doormiddel van positieve training. Je beloont het gewenste bedrag en negeert zoveel mogelijk het slechte bedrag. Straffen van honden door ze pijn te doen of tegen ze te gillen is uit den boze.

Ga is kijken bij de hondenschool

Natuurlijk kun je heel veel informatie vinden op het internet. Misschien zelfs wel positieve reviews. Ga toch zelf ook even kijken, het liefste voor je de pup al in huis hebt. Je moet je prettig voelen bij de trainer en hun methoden. 

Trainen met kleine groepen

Idealitair train je in kleine groepen. Zo heeft de trainer genoeg aandacht voor iedereen, en het is voor je hond een stuk makkelijker trainen als er niet 20 andere honden om hem heen staan! 

Is er een vervolgcursus?

Na de puppycursus ben je nog niet klaar met opvoeden! De beroemde pubertijd komt er nog aan, en het is fijn als je deze onder begleiding kunt doorlopen. Kijk dus of de hondenschool ook vervolgopleidingen aanbiedt.

Spelen is leuk, maar onder begleiding

Heel leuk die puppy's die met elkaar spelen, maar ze kunnen van elkaar ook veel fout gedrag aanleven. Dat neemt niet weg dat spelen heel belangrijk is, misschien wel een van de belangrijkste dingen! Maar dit spelen hoort onderdeel te zijn van de les, en moet onder begleiding gebeuren van de trainer. Ze kan je dan precies vertellen waar je op moet letten tijdens het spel.

Wanneer start je?

Meestal krijg je de pu zo rond de 7 a 8 weken in huis. Een belangrijke periode, de pup moet goed gesocialiseerd worden. De pup is echter pas met 12 weken volledig geënt en bij de meeste hondenscholen dan ook pas welkom. De periode van 8 tot 12 weken is echter wel heel belangrijk. Het is goed als je pup nu al een soort van socialisatie traject doorloopt wat sommige hondenscholen aanbieden. Pas wel om met uilaatvelden omdat de hond dus nog niet volledig geënt is.

Voorbereiden

De komst van je pup moet je zo goed mogelijk voorbereiden, op internet kun je gelukkig heel veel lezen, bijvoorbeeld op puppyopvoeden.nl vind je vele goede artikelen over het positief opvoeden van een hond. Ook bieden ze een online puppycursus aan die je alvast zou kunnen bekijken om je zo voor te bereiden. 

 

 

 


© 2015 pietprecies, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.