Hoe lang mag je hond in de reisbench?

Hoe lang mag je hond in de reisbench?

Als je hond de bench training met succes heeft doorlopen, kun je het beestje langere tijd in de reisbench zetten. Maar hoe lang mag jouw hond eigenlijk in de bench? Dat lees je in dit artikel. Ook de grootte van de hond is een zaak waar je op moet letten wanneer je een reisbench kopen gaat.De maximale tijd in de bench

Een volwassen hond mag maximaal vier tot vijf uur achter elkaar in de bench. Na vier of vijf uur moet het beestje namelijk plassen. Wil je niet dat dit in de bench gebeurt, wat absoluut niet wenselijk is, dan moet je de hond uitlaten. Dit betekent dat het beestje maximaal vier tot vijf uur aan één stuk in de bench zit.

Goed om te weten: ’s nachts slaapt je hond. Dit betekent dat het beestje in de nacht een ander bioritme heeft en dus minder hoeft te plassen. Je hond kan ’s nachts daarom wel gewoon in de bench blijven, als je het beestje maar voor het slapengaan en direct in de ochtend uitlaat.

Jonge honden en pups

Jonge honden en pups moeten hun blaas nog wat ontwikkelen. Dit betekent dat ze niet pas na vier of vijf uur hoeven te plassen, maar veel vaker hun behoefte moeten doen. Wil je niet dat dit in de bench gebeurt, dan zal je het beestje vaker uit moeten laten. Dit betekent dat de maximale tijd in de bench minder lang is dan bij volwassen honden.

Is je hond 8 tot 10 weken oud? Laat het beestje dan 30 tot 60 minuten per keer in de bench. Is je hond 11 tot 14 weken oud? Dan mag het beestje wat langer in de bench, namelijk 1 tot 3 uur per keer. Bij 15 tot 16 weken kun je je hond 3 tot 4 uur per keer in de bench houden. Als je hond ouder is dan 17 weken, geldt de maximale bench tijd van 4 tot 5 uur. Let op: houd je jouw hond langer dan 4 tot 5 uur in de bench, dan kan het beestje gedragsproblemen krijgen.


© 2015 lizzmedia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.