Hoe kan je kuikentjes zelf kweken?

Hoe kan je kuikentjes zelf kweken?

Lees in dit artikel hoe je het best kuikens kan kweken en verzorgen. 

Van welke broedmzchine de beste is tot welk hok het beste is. Eerst en vooral start het met een ei. Selecteer enkel en alleen de propere en stevige eitjes. Plaats ze in een broedmachine waar het warm en vochtig is. Best is om de broedmachine al een dag of twee vooraf aan te zetten zodat de temperatuur en vochtigheid wat stabiel is. Check zeker dat de temperatuur en vochtigheid stabiel eens voordat je de eitjes in de machine plaatst. Na acht dagen kan je al het eerste resultaat aanschouwen. Dit kan je door met een zaklamp op het ei te schijnen. Wanneer je het ei goed observeert, ontdek je een paar aders. Indien je dit niet ziet, neem deze eitjes dan al uit de machine. Hou gedurende de volgende dagen steeds de temperatuur en vochtigheid onder controle. Een klein schaaltje water helpt maar dit is sterk afhankelijk van de machine. Hou de machine dicht en vermijd ook tocht!

Na de 19de dag besprenkel je best het ei een paar keer per dag met een plantenspuit. Deze tip helpt de kuikentjes om gemakkelijk uit het ei te komen. We kijken uit naar de 21ste dag. Rond deze periode komt het ei uit en kan je het kuikentje bewonderen. Zodra het kuikentje uit haar schaal kruipt, kan je het beestje even laat drogen in de broedmachine. Wees niet overbezorgd… een kuiken kan best een dag overleven in de broedmachine. Het kreeg voldoende voedsel in het ei.

 

 

Ondertussen heb je tijd om hun verblijfplaats piekfijn in orde te brengen.

Do en don’ts voor een verblijfplaats van een kuiken


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 jappie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.