Beste denkspellen voor honden

Beste denkspellen voor honden

Wist je dat denkspellen voor honden, je hond een stuk slimmer en gezonder maken? 10 Minuten spelen staat gelijk aan een uur lopen! Goed speelgoed wat je hond aan het werk zet kan je veel schelen als baasje.

In dit artikel geven wij je 3 tips om je hond aan het denken te zetten tijdens het spelen.Leg het speelgoed terug

Opruimen was nog nooit zo leuk! Beloon je hond als hij zijn speelgoed terug in een doos stopt. Het is niet alleen gemakkelijk voor u, maar het maakt het ook leuk voor uw hond!

Begin meteen op zeer jonge leeftijd, na het spelen zeg je: "In de doos" stop het speelgoed in de doos en geef hem een ??brok. In het begin zal dit commando uw hond aan het denken zetten. Maar na verloop van tijd stopt hij het speelgoed zelf in de doos. Omdat het niet het gemakkelijkste spel is om te leren, kun je beginnen door je hond eerst het commando “Los” te leren. Honden zijn meestal volledig gefocust op hun speelgoed en luisteren niet meer naar u.

Door het commando afzonderlijk te leren, zorgt u ervoor dat uw hond naar u luistert tijdens het spelen. Geef het speelgoed dan terug. Zodat uw hond het niet als straf ervaart.

Nieuwe trucjes leren

Nieuwe trucs leren stimuleert het denken van je hond. Er zijn tal van trucs die je kunt leren en herhalen en daar kun je niet aan denken.

Bijvoorbeeld: "zitten, staan, rollen en vangen." Je kunt hem dus de commandoplaats leren, maar als je zegt: ga op de bank zitten of ren naar buiten. Zijn ook gewoonten die je hem kunt leren. U kunt het zo gek nog niet bedenken. Uw hond kan alles leren. 

Zolang u maar blijft trainen en herhalen.
 

Tot slot

Met voldoende geduld en natuurlijk veel plezier, zullen jij en de hond een nog sterkere band krijgen en lekker samen kunnen spelen. Er zijn tal van actieve denkspellen die je samen met je hond uitvoert. Natuurlijk hebben we ze niet allemaal behandeld. 

Maar je kan nog meer lezen op: https://www.hondmania.nl/blog/denkspellen-voor-honden


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Hondmania, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.