Waar moet je opletten bij een hondenverzekering

Waar moet je opletten bij een hondenverzekering

Steeds meer mensen sluiten een hondenverzekering af en dat is niet voor niets. Ook zij onderkennen de waarde en het nut van deze verzekering, die financiële tegenvallers helpt voorkomen en zorgt dat je hond altijd die medische hulp krijgt die het nodig is.Kies voor een basisverzekering of een aanvullende verzekering
Het is net als bij het afsluiten van je eigen ziektekostenverzekering. Je kunt kiezen voor een basisverzekering en je kunt je hond daarnaast aanvullend laten verzekeren. Daarnaast speelt ook bij een hondenverzekering het eigen risico een rol en kun jij je hond laten verzekeren voor zaken als narcose, een CT-scan, de cocktailprik, botbreuken, aandoeningen aan de baarmoeder, heupen en ellebogen en een nekhernia.

Kosten kunnen heel snel en heel hoog oplopen
Het afsluiten van een hondenverzekering is een aanrader. Stel dat je niet verzekerd bent en je hond wordt aangereden en moet op korte termijn een aantal medische ingrepen ondergaan. En wat als je hond tijdens de vakantie in het buitenland ziek wordt en je in het buitenland medische hulp voor je hond moet zoeken. De kosten die je dan maakt kunnen heel behoorlijk oplopen. Soms wel tot honderden of zelfs duizenden euro’s aan toe. Door het afsluiten van een verzekering beperk je de financiële tegenvallers en kun je bovendien met een gerust hart met je trouwe vriend naar de dierenarts.

De hoogte van de premie is afhankelijk van heel veel factoren
Hoeveel premie je per maand betaalt hangt af van de tarieven van de verzekeraar, van het pakket dat je kiest en ook van het geslacht van je hond, de leeftijd, het ras en hoe zwaar je hond is. Uiteraard is het logisch dat een gezonde jonge hond goedkoper in de verzekering is dan een hond op leeftijd. Ook het ras speelt een rol. Zo zijn die rassen die moeilijker te behandelen zijn duurder in de verzekering. Voorts geldt dat hoe zwaarder je hond is, hoe duurder ook de verzekering. Gebleken is namelijk dat een zwaardere hond bijvoorbeeld meer kans heeft op botbreuken in vergelijking met een lichte hond.

Geslacht speelt een rol net als de leeftijd
Ook het geslacht speelt een rol bij de hoogte van je maandelijkse premie. Bewezen is dat een teef vaker ziek is en met allerlei aandoeningen te maken krijgt dan een reu. Daarom is een vrouwtjeshond duurder in de verzekering dan een mannetjeshond. Hoe hoog of laag de premie dan ook is, het is altijd verstandig een hondenverzekering af te sluiten. Dan weet jij je namelijk gedekt voor de meeste medische kosten die je voor de hond maakt en de kosten die je maakt als je hond is betrokken bij een ongeluk.

Een verzekering behoed je voor het maken van vervelende keuzes
Het afsluiten van een hondenverzekering behoed je bovendien van het maken van keuzes die je nooit wilt maken. Want wat nou als je niet verzekerd bent en je hond aangereden wordt en meteen behandeld moet worden en jij het geld daar niet voor hebt. Je moet er niet aan denken.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 rdj1982, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.