10 eenvoudige manieren om thuis voor Succulenten te zorgen

10 eenvoudige manieren om thuis voor Succulenten te zorgen

Als je bent opgegroeid onder de hete woestijnzon, heb je waarschijnlijk al begrepen dat cactussen tot de meest veerkrachtige planten behoren die er zijn. Je kunt ze bijna nergens mee doden, en ze zijn zelfs bestand tegen extreme weersomstandigheden. Daarom zijn cactussen geweldige kamerplanten! Ze blijven jaar na jaar bloeien en ze hebben ook niet veel verzorging nodig om goed te gedijen. In dit artikel lees je meer over de 10 beste soorten cactusplanten om thuis te kweken. Lees verder voor meer informatie!



Cactussen thuis verzorgen

Cactusplanten zijn taai en zouden in de meeste gevallen op zichzelf moeten kunnen overleven. Maar er zijn enkele dingen die u kunt doen om ze thuis te verzorgen. Vetplanten hebben bijvoorbeeld evenveel water nodig als andere planten. Het is belangrijk dat ze genoeg water krijgen, zodat de grond niet helemaal uitdroogt, maar ook weer niet te veel, zodat de plant begint te rotten. Je zult je cactusplanten ongeveer één keer per week een flinke slok water willen geven, maar om de twee weken is ook prima als je het druk hebt met andere dingen. Als je cactussen in potten kweekt, zorg er dan voor dat je een laag grind of stenen op de bodem legt om de drainage te bevorderen. De pot verzamelt water van binnenuit, waardoor de wortels kunnen gaan rotten als ze niet ergens heen kunnen. Het beste van deze planten? Je kunt ze echt niet doden! Het is praktisch onmogelijk

Aloe Vera

Als u op zoek bent naar een succulent die zowel gemakkelijk te verzorgen en zeer esthetisch aangenaam is, zijn aloë planten de manier om te gaan! Naast het feit dat het een van de meest populaire kamerplanten is, hebben aloë planten ook een aantal genezende eigenschappen. Aloë vera heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan worden gebruikt om brandwonden te verzachten.

Haworthia

Haworthia is een soort vetplant die in een kluit groeit en prachtige bladeren produceert. Deze plant kan verschillende zonlichtniveaus verdragen, en hoeft minder vaak water te krijgen dan andere cactussen. De Haworthia heeft ook minder last van ongedierte dan de meeste planten.

Echeveria

Echeveria is een van de meest populaire soorten vetplanten. Ze zijn zeer sterk en verdragen een groot aantal omgevingen, waaronder ruimtes met weinig licht. Bovendien zijn deze planten verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en patronen. Aeonium: als u op zoek bent naar een plant die goed gedijt in ruimtes met weinig licht, dan is dit de plant voor u! Aeoniums doen het goed bij weinig daglicht of kunstlicht en zijn gemakkelijk te verzorgen. Bovendien hebben ze ook niet veel water nodig!

Schlumbergera

De meest voorkomende soort cactus voor binnenshuis tuinieren De Schlumbergera is de meest voorkomende cactussoort voor binnenshuis. Ze worden vaak "kerstcactus" genoemd, en ze hebben een levendig rood en groen kleurenpatroon. Deze vetplanten zijn onderhoudsarm, dus u hoeft niets speciaals te doen om ze te verzorgen. Gewoon om de paar dagen water geven en ongeveer een keer per maand bemesten, en dat is alles!

Trachycarpus

Deze cactus wordt vaak gebruikt als bonsaiplant of in hanging baskets. Hij wordt niet erg hoog en heeft een kleinere, compactere vorm dan andere cactusplanten. Hij is ook niet zo zwaar, zodat hij op vensterbanken kan worden geplaatst. De Trachycarpus geeft de voorkeur aan indirect zonlicht en moet slechts eenmaal per twee weken water krijgen om wortelrot te voorkomen.

Epiphyllum

(Brassavola): Deze vetplanten staan bekend als de 'Koningin der Cactussen' omdat ze zo veel voorkomen in tuinen. Epiphyllum planten worden tot 2 meter hoog en gedijen in vochtige omgevingen, dus als u op reis bent of in de zomer familie bezoekt, is dit een goede soort cactusplant om mee te nemen. Met de juiste verzorging kunnen ze tientallen jaren meegaan.

Senecio

Cactus De Senecio Cactus is een langzaam groeiende cactus die tot 1 meter hoog kan worden. Het is een geweldige kamerplant voor beginners en heeft prachtige gele bloemen wanneer hij in bloei staat. De Senecio Cactus geeft de voorkeur aan helder, maar indirect zonlicht. Hij kan worden vermeerderd met een offset stek, of door stekken te nemen van de moederplant. Deze cactussen zijn ook bestand tegen rot en ongedierte.

Epilobium

De Epilobium is de populairste soort cactusplant om thuis te kweken. Je vindt ze in rood, wit of roze tinten. Ze zijn meestal een bladverliezende vaste plant die kan oplopen tot een meter hoog met een verspreiding van een meter breed. Hij heeft klokvormige bloemen die lichtroze zijn, en ze bloeien in het late voorjaar tot de vroege zomer. De bloemen hebben een lange levensduur en zullen jaar na jaar blijven bloeien als je ze goed verzorgt.

Conclusie

Als u hulp nodig hebt met SEO, overweeg dan om het project uit te besteden aan een expert. Dit kan een goede optie zijn als je niet beschikt over de tijd, vaardigheden of expertise die nodig is om alles wat komt met een solide SEO-strategie af te handelen. Facebook is ook een geweldig platform voor reclame omdat er veel verschillende manieren zijn om het te doen.


© 2015 edwinm83, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.