Hoe weet je nu of je online bestelde planten ook mooi aankomen?

Hoe weet je nu of je online bestelde planten ook mooi aankomen?

Planten bestellen is iets wat voorheen nog niet zoveel gedaan werd, maar op dit moment razend populair is! Door alle moderne bestelmethodes en goed verpakkingsmateriaal kunnen kwetsbare planten ook goed verstuurd worden. Wil jij een kamerplant bestellen? Maar twijfel je nog wat aan het feit of deze goed aankomen? We hebben hier een aantal voorbeelden van hoe deze planten nu precies verstuurd worden.



Speciale verpakkingen voor planten

Planten laten leveren is net even wat anders dan bijvoorbeeld een boek versturen. Het zijn ten slotte kwetsbare producten. Veel plantenaanbieders leveren dan ook zelf de plant, maar andere maken weer gebruikt van grotere partijen als PostNL. Ten eerste moeten de bladeren goed beschermd worden. Dit gebeurd meestal door hier een plastic hoes omheen te doen, daaromheen zit vervolgens weer een doos die ervoor zorgt dat de bladeren niet tegen andere spullen botsen.

Om ook de pot stabiel te houden wordt er vervolgens piepschuim in de doos gedaan om de pot te klemmen op de plek waar die geplaatst wordt (in het midden). Vervolgens wordt er aan de buitenkant van de doos een markering geplaatst dat het om een plant gaat of dat het een breekbaar product is zodat ook de leverancier hier nog wat op kan gaan letten.

Ook worden planten meestal met express levering verzonden zodat deze een zo kort mogelijke tijd in de doos zit. De ene plant kan hier beter tegen dan de andere natuurlijk. Sommige tropische schaduwplanten gedijen zelfs erg goed in een doos en ontwikkelen hun eigen micro klimaat hierin.

Planten bezorgen kan heel goed

Kortom er wordt dus veel aan gedaan om je planten goed naar je toe te sturen. Net zoals een normaal pakketje kan er natuurlijk gedurende de levering altijd iets fout gaan waardoor de plant alsnog beschadigd raakt. Veel planten leveranciers geven dan ook vaak een garantie af. Is de plant lelijk aangekomen, geef het aan en we sturen dan een nieuwe is dan vaak de policy.

Kortom. Kamerplanten bestellen is iets wat heel goed kan en sterk in populariteit toeneemt de afgelopen jaren!


© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.