Motorrijles Den Haag? Let op!

Motorrijles Den Haag? Let op!

Paar maanden geleden kwam het in het nieuws dat rijscholen hun verzekeringen en voorwaarden niet altijd op orde hebben. Dit is een schokkende ontdekking voor heel wat startende autobestuurders die op een veilige manier willen leren.Paar maanden geleden kwam het in het nieuws dat rijscholen hun verzekeringen en voorwaarden niet altijd op orde hebben. Dit is een schokkende ontdekking voor heel wat startende autobestuurders die op een veilige manier willen leren. Zeker als je net start is de kans groot dat je fouten maakt als bestuurder. Ze zeggen niet voor niks dan het noodzakelijk is om fouten te maken want anders leer je niet! BNR-nieuwsradio kwam achter dit nieuws en heeft er een uitzending over gewijd. Zo schijnt het zo te zijn dat sommige rijscholen hun leerlingen laten opdraaien voor schade en boetes. Daarnaast zijn sommige rijscholen ook niet verzekerd op het moment dat inzittenden schade oplopen. Dus stel dat je een motorrijles Den Haag zoekt waar moet je op letten?

Vereniging Rijschoolbelang

De Vereniging Rijschoolbelang is een belangenorganisatie voor opleiders. Deze belangenorganisatie heeft ook zijn zegje gedaan in het nieuws. Het is over het algemeen bekend dat sommige rijscholen niet verzekerd zijn en dat leerlingen moeten opdraaien voor de boetes. In de voorwaarden van sommige rijscholen staat zelfs dat de rijschool alleen aansprakelijk is voor het bedrag dat de verzekeraar vergoedt. Voorzitter Peter van Neck geeft als argument dat de concurrentiestrijd ertoe heeft geleid dat rijscholen zich niet altijd goed verzekeren. Om de kosten te drukken is dit een manier maar officieel gaat dit tegen de regels in.

Verkeersrechtadvocaat aan zet

Verkeersrechtadvocaat Bert Kabel heeft zich uitgelaten over dit nieuwsbericht. Zo zegt hij dat het juridisch absoluut niet mag dat ze de leerlingen laten opdraaien voor de boetes. Officieel gezien is de leerling namelijk nog geen bestuurder. De leerling zou dus de rekeningen mogen weigeren en een rechtszaak mogen starten. Ook geeft de verkeersrechtadvocaat aan dat de rijscholen de algemene voorwaarden heel vaak kopiren van hun concurrent. Dit bespaart kosten maar is vooralsnog niet juridisch verantwoord.

Betrouwbare motorrijles Den Haag vinden

Als startende motorrijder wil je natuurlijk wel een betrouwbare rijschool waar je met een gerust hart kan leren. Zonder dat je met allerlei kosten wordt opgezadeld waar je totaal niet op zit te wachten. Het is daarom aan te raden om kritisch te kijken naar de verschillende opties voor motorrijles Den Haag. Welke rijscholen bieden allemaal motorrijles Den Haag? Wat schrijven ze precies op de website en wat is er te lezen wanneer je de algemene voorwaarden van de website downloadt? Wees kritisch en laat eventueel een jurist van het juridisch loket kijken of de rijschool zich aan de regels houdt. Het juridisch loket zit verspreid over heel Nederland en het is mogelijk om bij ze langs te gaan of telefonisch contact te hebben. Het advies wat ze geven is gratis maar wel goed onderbouwd zodat je met een gerust hart kan leren autorijden!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Sjaak, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.