LED voertuigverlichting een must is voor jouw transportvoertuig!

LED voertuigverlichting een must is voor jouw transportvoertuig!

Goede LED voertuigverlichting is een must om de verkeersveiligheid binnen de transportwereld te garanderen. Daarnaast is LED verlichitng een verstandige keuze. Sinds 1 september 2018 voldoet halogeen verlichting niet meer aan de eisen van de Europese Unie. Naar verwachting zal deze categorie verlichting op termijn uitsterven. Dit is deels te wijten aan het feit dat halogeen verlichting 75% meer energie verbruikt dan LED verlichting.LED verlichting, de groenere variant van transportverlichting

In de markt van transport zien we een beweging opkomen met daarin de vraag naar LED verlichting voor voertuigen. Zo is het energieverbruik van halogeen verlichting 75% hoger dan het energieverbruik van een LED lamp. Waar halogeen verlichting vaak voorzien is van een C of D energielabel, stelt de Europese Unie een eis dat de verlichting minimaa een label B heeft.

LED verlichting bevordert de veiligheid op de openbare weg

Naast het verschil in energieverbruik zit er ook zeker een verschil tussen de verschillende lichtkleuren van de twee soorten verlichting. De LED voertuigverlichting produceert een lichte lichtkleur die vergeleken kan worden met de algemene kleur van daglicht. De halogeen verlichting daarentegen heeft een veel warmere lichtkleur. Door deze warmere lichtkleur raken de menselijke ogen sneller vermoeid. Dit is uiteraard niet gewenst wanneer u als vrachtwagenchauffeur een lange dag achter het stuur zit. Om ongelukken te voorkomen raden wij dan ook sterk aan om gebruik te maken van LED voertuigverlichting.

LED verlichting heeft een langere levensduur

In tegenstelling tot halogeen verlichting heeft LED voertuigverlichting een langere levensduur. Wanneer we kijken naar de levensduur van een gemiddelde halogeen lamp, dan kunt u hierbij denken aan een levensduur van 500 uren (12,5 werkweek). De levensduur van een gemiddelde LED werklamp is daarentegen zo'n 50.000 uur. Een vrij groot verschil, wel te lezen. In sommige gevallen is dit zelfs nog langer, afhankelijk van de machine waarop de LED lamp gemonteerd zit.

Ben ik duurder uit als ik een LED lamp koop?

Wanneer we naar de aankoopprijs kijken van een LED lamp, dan ligt deze hoger dan de halogeen lamp. Daarentegen mist u bij aanschaf van een halogeen lamp ook behoorlijk wat voordelen. Zo bespaart u bij het gebruik van een LED lamp uiteindelijk op het stroomgebruik en het aantal branduren. Met behulp van een berekening heeft TRALERT® het verschil tussen deze twee lampsoorten berekend. Uit deze berekening kwam naar voren dat de LED lamp na ongeveer 2200 branduren goedkoper is dan de halogeen variant. Gezien het feit dat de LED lamp 50.000 branduren meegaat, heeft u hier al snel rendement mee.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Tralert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.