Is een taxi veilig?

Is een taxi veilig?

Een hele hoop mensen kiezen tegenwoordig een taxi. Het is makkelijk en als je wat wil drinken kan dit ook gewoon. Je hoeft daarna toch niet meer te rijden. Helaas zitten er ook zeker nadelen aan een taxi rit. Er kunnen namelijk een hele hoop dingen mis gaan of verborgen gehouden worden. 



Verkeerde meter

Er zijn op het moment taxi bedrijven die een verkeerde meter hebben. Vaak gebeurd dit in het buitenland en niet in Nederland. Een meter voor een taxi houd bij hoeveel jij aan het einde van de rit moet gaan betalen. De meter van dit soort bedrijven slaat veel hoger uit dan dat nodig is. Dit komt door het feit dat ze dit verkeerd instellen.

Je betaalt dus onder tussen veel te veel voor je taxi ritje dan dat je zal moeten doen. Het is daarom altijd handig om even een stukje te lezen over het bedrijf zelf en of ze wel te vertrouwen zijn. Vooral in buitenlandse taxi bedrijven gebeurd dit namelijk vaak. Wanneer je slechte reviews leest, kan het misschien slim zijn om voor een ander bedrijf te kiezen. Hier heb je dan ook zelf een beter gevoel over en dat is dan wel een heel stuk fijner.

Je bent afhankelijk van iemand

Een heel erg belangrijk nadeel is toch zeker dat je afhankelijk van iemand bent. Je moet er dus op kunnen vertrouwen dat er niets met jou gebeurd als je in een taxi zit. Sommige mensen hebben er soms wel problemen mee om dit vertrouwen uit handen te geven. Dit is dan ook helemaal niet gek, want het is in het verleden al eens mis gegaan.

Als jij in een taxi zit en er gebeurd wat, ben jij hier niet verantwoordelijk voor. Het nadeel is dan ook dat je er niets over te zeggen hebt. Het is daarom erg belangrijk dat je weet bij wie je in de auto stapt. Een taxi moet op tijd komen en jou van punt A naar punt B brengen. Op het moment dat de taxi niet goed voor jou aanvoelt, is de beste keuze om een andere manier te vinden om thuis te komen. 

Prijzen lopen op

Als je vaak een taxi neemt zal je het zeker weten wel merken, de prijzen van de taxi's lopen sterk op. Dit komt vaak doordat een taxichauffeur per ritje word betaald. Dit houd dus in dat dit de enige inkomsten zijn die hun krijgen. Dit is de reden dat ze de prijzen omhoog moeten gooien.

Daarnaast zijn er ook een  hele hoop andere bedrijven bij komen kijken. Ze hebben een hele hoop concurrent en dus minder klanten. De prijs gaat dan sneller omhoog, omdat ze anders nooit aan hun maandelijkse hoeveelheid komen. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel



© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.