Transport Itali: Waar moet je als ondernemer rekening mee houden?

Transport Itali: Waar moet je als ondernemer rekening mee houden?

Transport Italie: Meerdere wegen leiden naar Rome. Als ondernemer, die producten exporteert naar Italië, krijg je te maken met transport. Je kunt dit zelf regelen, maar je kunt hiervoor ook een organisatie voor in de arm nemen. Maar waar moet je als ondernemer rekening mee houden als je de goederen naar Italië wil transporteren?Transport Italië

Je hebt goederen en die moeten naar Italië Bijvoorbeeld je verkoopt porseleinen serviezen. Nu heb je enkele orders gehad vanuit Italië. Het servies moet nu op een veilige manier op transport naar Italië. Je zult als ondernemer rekening moeten houden met enkele dingen, om het veilig op transport naar Italië te zetten. Hieronder lichten we aan aantal van deze dingen toe.

 

1. Verpakking

Jou porseleinen serviezen zijn natuurlijk breekbaar. Hoe zorg je ervoor dat het servies het transport naar Italië zonder schade overleeft? Je zult ze goed moeten in pakken. Het maakt niet uit of het via de trein of via de boot gaat. Via elke manier van transport bestaat de kans dat het kapot kan gaan, als je het niet goed inpakt. Er bestaat speciaal inpakmateriaal om breekbare goederen, goed en stevig in, in te pakken voor een transport in Nederland, maar ook voor naar Italië. Je kunt kiezen voor bubbeltjesplastic, kartonnen houders of houten constructies/ dozen/ kisten. Als ondernemer is het belangrijk je hier in te verdiepen. Je wilt namelijk voorkomen dat je goederen kapot bij de eindgebruiker aankomen. Een teleurgestelde klant wil je als ondernemer niet.

 

2. Maak afspraken als je het transport uitbesteed

Kies je er voor om het transport naar Italië door een derde partij te laten uitvoeren dan is het belangrijk om goede afspraken te maken. Vaak werk je als ondernemer met enkele vaste partners, zo ook met een vaste transporteur. En moet je veel vervoeren naar een bepaald land? Bijvoorbeeld Italië. Dan doen je er goed aan om op ziek te gaan vaar een transporteur die gespecialiseerd in het transporteren van goederen naar Italië, waar je ook op de lange termijn mee kan samenwerken. Dit heeft meestal als voordeel dat je prijsafspraken kunt maken. Hierdoor kun je scherpe prijzen rekenen voor het verzenden van jouw goederen naar Italië.

 

3. Wat is de beste manier voor transport naar Italië?

Als je goederen naar Italië wil transporteren kun je kiezen uit verschillende transport methoden. Het is belangrijk je rekening houden met de verschillende factoren van deze methoden. Want is het een express bestelling of mag het even duren voor dat de serviezen worden afgeleverd? Wat bied de meeste zekerheid? Wat is de meest duurzaamste optie om je goederen te vervoeren? En zo kun je nog enkele vragen bedenken. Transport naar Italië via het vliegtuig is de beste optie, wanneer het servies snel afgeleverd moet worden. Wil je een zo laag mogelijke ecologische footprint, dan is de trein de beste optie. Heeft je transport naar Italië niet zo veel haast? Dan is transport via de vrachtwagen de beste optie.

 

Kortom, bij het transport naar Italië moet je als ondernemer de kosten en de levertijd tegen elkaar afwegen om de voor jouw beste optie te vinden.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Marleen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.