Het kopen van een elektrische fiets

Het kopen van een elektrische fiets

De elektrische fiets neemt toe in populariteit. Steeds mensen kopen deze fiets. Vooral voor mensen die een grotere afstand moeten afleggen of die een lichamelijke beperking hebben biedt deze fiets een uitkomst. Het zorgt ervoor dat mensen kunnen genieten van het fietsen. Wat zijn de voordelen van de elektrische fiets?Fietsen met windkracht 10 en toch nog een flinke snelheid maken op de fiets? Heb je een lichamelijke beperking maar je wilt toch graag fietsen? De elektrische fiets biedt dan zeker een uitkomst want deze fiets heeft een accu die je ondersteuning biedt tijdens het fietsen. Wanneer je ondersteuning nodig hebt geeft je een druk op de knop van de fiets en je krijgt dat steuntje in de rug.

Fietsen met de hulp van een kleine computer

De elektrische fiets heeft een kleine computer. Die moet er op en eraf geklikt worden en hij slaat bij het aanbrengen dan vanzelf aan. Op het kleine dashboardje is dan ook te zien hoeveel ondersteuning er is. Is dat te weinig dan kan heel simpel met een paar tiptoetsen meer ondersteuning worden geregeld. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel ondersteuning je wilt. Wanneer je niet klikt heb je ook geen ondersteuning en fiets je op je eigen kracht.

Meer kracht bij elke trap

Bij elektrische fietsen wordt bij elke trap die de fietser doet als het ware meer kracht gegeven. De snelheid kan daardoor behoorlijk oplopen, maar mag niet hoger uitvallen dan 25 kilometer omdat de fietser dan een helm op moet zetten. De elektrische fietsen hebben dan ook een snelheidsbeperking. De accu is erg belangrijk want deze drijft de elektrische fiets dan ook aan.  Met een goed merk kan ongeveer 50 tot 75 kilometer gefietst worden, voordat het apparaat weer aan de stroom moet. Dit duurt een paar uur voordat de accu weer is opgeladen. Het prijsverschil tussen de fietsen kan oplopen en heeft vooral te maken met de accu die de fiets heeft. Een goedkoper exemplaar van rond de 1200 euro heeft een accu die maar 25 kilometer meegaat, terwijl fietsen van rond de 2000 euro de gebruiker 50 tot 75 kilometer voortdrijven.

Verschillende proeven met de elektrische fiets

De auto is uit en de fiets is in. Steeds meer bedrijven stimuleren werknemers om met de elektrische fiets naar het werk te gaan. Zo zijn er in het gehele land meerdere initiatieven om medewerkers op de fiets te krijgen wanneer ze meer dan negen kilometer van het werk vandaan wonen. Dit is natuurlijk niet alleen goed voor de medewerker zelf, maar het bedrijf heeft hier ook veel baat mee. Ook zijn er fiscale voordelen vanuit de overheid om mensen te stimuleren om met de elektrische fiets naar het werk te gaan.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 jconline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.