Fietsen

Fietsen

Fietsen, fietsen. Nederland zit vol met fietsen. We hebben niet voor niks de meeste fietsen per huishouden van Europa. Met mooie, ronde wielen en aantrekkelijke stalen frames... wat is er niet om van te houden bij fietsen?Als een klein jongetje leerde ik fietsen op een jongensfiets, zoals ieder ander kind in dit fietsenland. Sindsdien werd ik verliefd op dit prachtige vervoersmiddel dat we 'fiets' noemen. De onweerstaanbare spaken die je oneindig vaak kunt pimpen, het perfecte metalen frame dat je warm doet voelen van binnen. Pas wanneer mijn achterwerk zich op een zadel bevindt, voel ik mij compleet. De fietsbanddopjes zijn klein maar fijn en passen perfect, zoals een kind in de omhelzing van zijn moeder. De handvaten van het stuur voelen als de handen van mijn vader die mij leerde te fietsen zonder zijwieltjes, zo leidt mijn fiets me over de rozige fietspaden van Nederland.

Fietsen is ook enorm gezond om te doen. Je verbrandt veel caloriën terwijl je van de wind door je haren kan genieten. Het is als een standwandeling bij schemering; verfrissend, verrijkend en geruststellend. Naar mijn mening zouden veel meer mensen moeten fietsen. Niet alleen als sport of hobby, maar ook als een vorm van therapie voor de ziel.

Met dit artikel hoop ik dat mijn liefde voor fietsen overgebracht is op jullie lezers en ik hoop dat ik een hele nieuwe wereld voor jullie geopend heb. Een wereld vol prachtige fietsen, voor jong en oud.


© 2015 Nothearms, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.