Je baby verjaard!

Je baby verjaard!

Is het eindelijk zo ver, wordt je kleine baby alweer een jaartje ouder? Baby’s groeien en ontwikkelen best snel en vanaf de leeftijd van 1 jaar zullen ze beginnen te wandelen en vooral meer bewegen. Wil je dat je kind goed beweegt en er tegelijk plezier aan heeft, je kan de driewieler nu vervangen door een loopfiets met twee wielen. Koop hem/haar een houten loopfiets, dit zal ideaal zijn om je peuter beter te laten evolueren en om urenlang plezier aan te hebben.Motorische ontwikkeling

Dankzij een houten loopfiets wordt de motoriek van je baby sterk gestimuleerd. Wanneer je peuter op een loopfiets met twee wielen rijdt leert hij balans te houden dit gecombineerd met het in bedwang houden van de loopfiets zelf. Je peuter leert ook om beter te sturen met de houten loopfiets, doordat de loopfiets maar twee wielen heeft gaat je peuter meer moeten sturen en meer op zijn balans moeten letten. Kort gezegd een loopfiets is heel goed voor de vorming van de lichamelijke bewegingsfunctie.

Ruimtelijk inzicht

Als je peuter op de houten loopfiets zit is het natuurlijk belangrijk dat hij afstanden kan inschatten. Wanneer je peuter fietst dan leert hij om op tijd te stoppen bij bijvoorbeeld een stoeprand. De peuter leert ook tijdens het fietsen om obstakels te ontwijken door met de stuur bewegingen te maken. Fietsen op een loopfiets stimuleert de ontwikkeling van het ruimtelijk inzicht van je peuter.

Laat de buggy maar achterwegen!

Als je peuter een loopfiets heeft dan hoef je hem eindelijk niet meer overal naartoe te dragen, dit is iets waar vele ouders moeite mee hadden omdat het niet altijd even gemakkelijk is. Voortaan als je een wandelingetje wilt doen door het park heb je je buggy niet meer nodig maar kun je je peuter lekker laten fietsen. Dit is een soort van vrijheid voor je kind als voor jezelf.

Voorbereidt voor een echte fiets

Kinderen die met een loopfiets hebben gereden toen ze een peuter waren hebben het makkelijker bij het leren van fietsen op een gewone fiets. Op een loopfiets wordt je evenwichtsgevoel al goed getraind waardoor het later wat gemakkelijker is om je evenwicht te behouden op de gewone fiets.


© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.