Kan een elektrische fiets tegen regen?

Kan een elektrische fiets tegen regen?

Kan een elektrische fiets tegen regen? Electriciteit en water gaan natuurlijk niet zo goed samen. Maar hoe zit dat eigenlijk met je elektrische fiets? In dit artikel vertellen wij van de E-Bike bond jou waar je rekening mee moet houden.Spatwaterdicht

Een elektrische fiets is niet waterdicht maar wel spatwaterdicht. Je kunt dus wel door de regen fietsen met je e-bike. Echter is het wel heel belangrijk om je fiets zoveel mogelijk droog te houden.

Kan een elektrische fiets buiten staan?

Een elektrische fiets kan prima eventjes buiten staan maar het is absoluut aan te raden om deze droog te parkeren. Bij voorkeur zet je je fiets altijd in de schuur of in een overdekte fietsenstalling. Sommige mensen kiezen ervoor om een fiets buiten te zetten onder een afdekhoes. Dit is beter dan niets maar kan nog steeds schade veroorzaken aan de fiets.

Je fiets schoonmaken

Voor het behoud van je fiets is het goed om deze regelmatig schoon te maken. Dit kun je het beste doen met een emmer sop en een spons. Maak je fiets bij voorkeur niet schoon met een tuinslang. Hiermee kun je water tussen de contacten spuiten wat storingen kan veroorzaken. Pas al helemaal op met een hoge druk spuit. Deze kan naast het beschadigen van elektrische componenten ook nog het vet tussen lagers weg spuiten. Dit zorgt naast elektronische storingen ook nog voor mechanische problemen. Je kunt de onderdelen dus prima vochtig maken doe dit bij voorkeur alleen met de spons.

Staat je fiets toch buiten of heb je deze achter op de auto in de regen? Haal dan de accu er in ieder geval af. Deze kun je dan alsnog op een droge plek bewaren. Voordat je de accu weer monteert is het van belang om de contactpunten nog even goed droog te maken. Op deze manier heb je de minste kans op problemen en storingen.

Ben je ook benieuwd wat het beste E-Bike merk is? Lees dan eens dit artikel: 5 beste E-Bike merken.

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 ebikebond, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.