Accu revisie. Wat zijn de voor- en nadelen.

Accu revisie. Wat zijn de voor- en nadelen.

De plussen en minnen van accu revisie

Een electrische fiets is mooi maar de accu gaat niet voor altijd mee. Gemiddeld gaat een fiets accu 3 tot 4 jaar goed mee. Hierna dient eigelijk voor goed gebruik de accu vervangen te worden. De accu nieuw kopen voor een fiets is best prijzig, rond de 300 tot 500 euro ben je hiervoor zo kwijt.Een goed alternatief is een accu revisie laten uitvoeren voor je fiets. Tegen lagere kosten worden de accu cellen vervangen en kan je accu er weer vol tegen aan.

Drie onderdelen van een fiets accu

Een fiets accu bestaat uit drie hoofd onderdelen: de oplaadbare batterijen, het batterij managemnt systeem en de behuizing. Bij een fiets accu revisie worden alleen de oplaadbare batterijen vervangen. De behuizing en het BMS hou je gewoon en wordt niet vervangen, daardoor kunnen de kosten veel lager uitpakken dan een nieuwe accu voor je fiets.

De revisie van een fiets accu heeft goede voordelen. Het is namelijk goedkoper dan een neiuwe fiets accu, het is milieu vroendelijker dan een nieuwe accu omdat alleen de oplaad batterijen vervangen worden en de rest van de fiets accu herbruikt wordt. Natuurlijk krijg je dezelfde kwaliteit en sterkte van de accu als voorheen, maar je kan er ook voor kiezen om sterkere battarijen met meer voltage er in te laten plaatsen zodat je meer trekkracht en minder vaak hoeft te laden.

Kwaliteit staat voorop zo zijn er bedrijven die een partnership aan zijn gegaan met Samsung om zo altijd zeer goede oplaad batterijen te krijgen en daarmee de kwaliteit te garanderen voor de klant. Vaak geven bedrijven die accu revisie doen ook garantie. Hoe langer die garantie duurt hoe beter vaak de kwaliteit van de oplaad batterijen is.

Dus heb je een nieuwe fiets accu nodig dan kan je dus beter voor een fiets accu revisie gan dan een nieuwe te kopen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 KWSSeuren, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.