DMBikes bezorgfietsen

DMBikes bezorgfietsen

U ziet het steeds vaker, een maaltijd courier die langs komt rijden met een elektrische bezorgfiets. Het is natuurlijk een leuk beeld maar waarom opeens die verandering? en wat zijn de voordelen van een elektrische bezorgfiets?

De grootste reden is natuurlijk dat het vele malen goedkoper en efficiënter is dan een scooter, maar welke redenen zijn er nog meer?

Om het u makkelijker en overzichtelijker te maken hebben wij een overzicht gemaakt van 18 voordelen van een Elektrische Bezorgfiets.

Dit zijn voordelen die wij zelf (en onze klanten) ervaren hebben, verder hebben wij ook rondgevraagd bij gemeenten, klanten, verzekeringen én bezorgers zelf natuurlijk:Bezorgen.

Wat zijn precies de voordelen in het bezorgen & de fiets zelf?

Laten we hiermee beginnen:

01. Slim vervoer, vast bedrag per maand

Met een lease contract heeft u voor een paar euro per dag een eigen bezorgfiets, verder worden ook alle zorgen uit handen genomen met een onderhoudscontract.

Zeker in vergelijking met een scooter bespaard u hier heel veel geld mee.

02. Lage aanschaf- en onderhoudskosten

Waar scooters duizenden euro’s kunnen kosten heb je al een bezorgfiets voor €999,-.

En mocht er iets stuk gaan? kunt u gewoon naar uw lokale fietsenmaker, maar bij de meeste gevallen heeft u een onderhoudscontract, dan kunt u iemand bellen die binnen 24 uur uw fiets komt repareren

Om dit beter te communiceren zal ik een afbeelding laten zien:

(Bron: https://www.deliverysupport.nl)

03. Milieuvriendelijk

Wilt u voorlopen op het gebied van milieuvriendelijkheid? dan is een elektrische bezorgfiets een hele goede manier om dat te doen.

Omdat uw medewerkers dankzij een bezorgfiets een fietsend reclamebord zijn straalt dat gelijk milieu vriendelijkheid uit voor uw bedrijf.

Hier zal ik later in dieper op in gaan.

04. Betere bereikbaarheid in de stad

Dit is een gigantisch voordeel die de e-bike tegen de scooters & auto’s heeft. Mocht u vaak bezorgen in een stad (of groot dorp) dan is dit echt een no-brainer ten opzichte van een scooter of auto bezorging.

05. GPS Tracking

Bij de meeste elektronische bezorgfietsen is het zeer eenvoudig om een GPS te verbinden, hiermee voorkomt u veel onnodige kilometers en dus veel onnodige euro’s & koude maaltijden.

06. Speciale Fietsen

Omdat de elektrische bezorgfiets nu al enkele jaren op de markt staat zijn er veel nodige aanpassingen gemaakt aan het originele idee.

De fietsen zijn nu een stuk steviger, de accu gaat langer mee & u kunt dus meer maaltijden bezorgen.

Werknemers.

Hoe zit het precies met de voordelen voor de mensen die er elke dag op moeten zitten?

Natuurlijk zijn er veel voordelen voor de werknemers, die staan hieronder beschreven:

07. Jonger personeel

Zoals eerder laten zien kunt u jongeren vanaf 15 jaar op de elektrische fiets laten bezorgen, bij scooters is dit 16 jaar máár moeten ze eerst beginnen met een scooter rijbewijs, wat natuurlijk ook weer enkele maanden kan duren.

08. Lagere personeelskosten

Omdat u met de bezorgfiets jongeren vanaf 15 jaar al kunt inhuren zijn de kosten die daarbij horen natuurlijk ook stukken lager.

U hoeft dan ook geen lessen meer te betalen voor uw medewerkers.

09. Snel op korte afstanden

Één van de grootste voordelen van bezorgfietsen ten opzichte van auto’s en scooters is dat op de korte afstanden de bezorgfiets altijd het snelst is, dus bezorgd u vaak in een stad/groot dorp of moeten uw medewerkers kleine afstanden maken? Dan is de bezorgfiets heel gunstig voor u.

10. Snel op korte afstanden

Één van de grootste voordelen van bezorgfietsen ten opzichte van auto’s en scooters is dat op de korte afstanden de bezorgfiets altijd het snelst is, dus bezorgd u vaak in een stad/groot dorp of moeten uw medewerkers kleine afstanden maken? Dan is de bezorgfiets heel gunstig voor u.

11. Geen scooter rijbewijs

Voor het gebruik van een scooter is natuurlijk een scooter rijbewijs nodig, in het geval een bezorger dat nog niet heeft moet het nog behaald worden.

Bij veel gevallen betaald de werkgever de kosten daarvan, weer kosten die u bespaard met een bezorgfiets.

12. Een gezondere koerier

Door het gebruik van een bezorgfiets blijft uw bezorger in fit, wakker en in beweging.

Vooral handig omdat uw bezorgers alle sociale interactie hebben met uw klanten.

13. Een rijdend reclamebord

Wanneer u uw medewerkers in kleding laat rijden op een fiets die qua kleur en logos uw bedrijf reflecteert heeft u eigenlijk diverse reclameborden door de wijk heen fietsen:

 

Milieu.

Tegenwoordig is het noodzakelijk om (vooral als bedrijf) milieubewust bezig te zijn, dit is dan ook een perfecte manier om als restaurant iets voor het milieu te doen.

14. Geen benzine kosten

De fiets kunt u gewoon opladen en hoeft u dus niet op te tanken.

Dit alleen al bespaard u gemiddeld €2600 per jaar en per scooter.

Zeker een grote reden om over te stappen natuurlijk.

 

15. Draag bij aan een schoner milieu

Het is natuurlijk naast alle bespaarde kosten om ook wat te doen voor het milieu. Zeker als u veel bezorgers heeft die veel kilometers maken dan maakt u echt een impact aan een schoner milieu.

16. Beter imago voor uw bedrijf

Wanneer u door een drukke straat fiets zullen veel mensen uw logo zien, dit zou natuurlijk mooier zijn wanneer deze zichtbaar zijn op een milieubewuste bezorgfiets inplaats van een oude vervuilende brommer.

Overig.

Er is natuurlijk nog genoeg te vertellen over lease contracten en subsidies, hieronder meer:

17. Leasefiets regelt onderhoud

Als het komt bij elektrische bezorgfietsen hebben de meeste bedrijven een lease contract inclusief reparaties & 24-uurs pech hulp.

Zo kunt u door en hoeft u zich nergens druk over te maken.

18. Subsidieregeling

Veel gemeenten geven subsidies weg naar bedrijven die met de elektrische fiets bezorgen, het is zeker lekker om nog meer geld te kunnen besparen, maar hoeveel is het?

Om uw vraag te beantwoorden heb ik hieronder een berekening:

Stel, je koopt een e-bike van 3000 euro. De helft van de aanschafwaarde valt onder de milieuregelingen MIA en Vamil. In het jaar van aanschaf krijg je de volgende fiscale voordelen:

MIA: 1500 euro x 13,5 procent = 202,50 euro Vamil: 1500 euro x 75 procent = 1125 euro KIA: 3000 euro x 28 procent = 840 euro Totale belastingaftrek: 2167,50 euro

Wie in de hoogste belastingschijf valt (51,95 procent), krijgt een netto fiscaal voordeel van: 2167,50 euro x 51,95 procent = 1126 euro

Die e-bike van 3000 euro kost dan eigenlijk maar 1874 euro.

(Bron: https://www.bright.nl/nieuws/artikel/4282556/e-bike-subsidie-belasting-fiscale-bijtelling-veloplu)

Conclusie

In veel opzichten is de elektrische bezorgfiets veel beter dan de scooter, brommer of auto. Er kunnen natuurlijk nadelen bijzitten van het opladen van de accu maar die zijn eenvoudig op te lossen door een 2e accu aan te schaffen.

In het kort:

Het is duurzaam, niet-duur & werknemer vriendelijk, zeker een aanrader.

Opzoek naar een nieuwe bezorgfiets voor uw zaak?

De DM Delivery Bike is de nieuwe manier om uw bestellingen rond te brengen, nu voor maar €999, bestel ze nu.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Nielsww, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.