Ben jij klaar voor de overstap naar een elektrische fiets?

Ben jij klaar voor de overstap naar een elektrische fiets?

Eerst viel de elektrische fiets vooral in de smaak bij de wat oudere Nederlander. Tegenwoordig is de elektrische fiets niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld en word je door zowel jong als oud ingehaald door hun elektrische stalen rossen.

De elektrische fiets leent zich in Nederland uitstekend voor woon-werk verkeer. Met ‘s werelds beste fiets-infrastructuur en een gemiddelde woon-werk afstand van 15 tot 35 kilometer is de elektrische fiets het ideale vervoersmiddel in Nederland. Je bent niet afhankelijk van files, de reistijd is vaak vergelijkbaar of zelfs korter én het is ook nog eens stukken beter voor het milieu.Het prijskaartje van de elektrische fiets

Wat mensen er vaak van weerhoudt om een elektrische fiets aan te schaffen is het hogere prijskaartje. Maar waar men vaak niet bij stil staat is dat je op lange termijn enorm veel geld bespaart. Je bespaart namelijk (vooral als je hem dagelijks vervangt voor de auto) veel kilometers die je anders met de auto had gereden, waardoor je brandstofkosten enorm verlaagd worden. 

Een deel kiest er zelfs voor om de auto volledig te laten vervangen door de elektrische fiets. Zo bespaar je niet alleen brandstofkosten, maar ook nog wegenbelasting, verzekeringskosten en onderhoudskosten. Daarnaast verdien je natuurlijk de verkoopprijs van je auto terug.
De elektrische fiets is dus goed voor je portemonnee, gezondheid en het milieu.

De juiste elektrische fiets voor jou

Maar hoe kies je nou de juiste elektrische fiets voor jou? Er zijn veel verschillende soorten elektrische fietsen, deze online fietsenwinkel heeft een breed assortiment en fietsen in verschillende prijsklassen. Het is belangrijk om te kijken naar de actieradius. Woon je wat verder van je werk af? Dan is het aan te raden om een fiets aan te schaffen met een wat grotere accu.
Verder moet je rekening houden met waar de motor geplaatst is. 

Als de E-bike een voorwielmotor heeft heb je een goede gewichtsverdeling en vrije versnellingskeuze, maar het nadeel is wel dat je minder grip hebt als de weg glad is. Met een achterwielmotor heb je de meeste kracht en de meeste grip, het nadeel is dat je maar 2 versnellingsmogelijkheden hebt. Als derde optie heb je nog een middenmotor, dan voelt de motor erg natuurlijk aan. Ook zorgt het voor een goede aandrijving en helling capaciteit. Alleen is met een middenmotor een achteruittraprem niet mogelijk. Hopelijk ben je zo goed genoeg geïnformeerd om de juiste elektrische fiets voor jou te kiezen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.