Fiets kopen: welke fiets past bij jou?

Fiets kopen: welke fiets past bij jou?

Je bent toe aan een nieuwe fiets, maar je weet niet welke fiets je moet kiezen. Er zijn ook zoveel verschillende soorten en typen fietsen verkrijgbaar. Koop je een nieuwe fiets bij een fietsenwinkel Utrecht of ga je voor een tweedehands fiets van Marktplaats? Kies je voor een omafiets of wil je een gewone dames- of herenfiets? Is een elektrische fiets misschien iets voor jou? In dit artikel leggen we je meer uit over het kiezen van een fiets die bij jou past.

 Nieuwe of tweedehands fiets kopen

Een belangrijke beslissing die je moet maken is of je een nieuwe of een tweedehands fiets wilt kopen. Een tweedehands fiets is vaak een stuk voordeliger dan een nieuwe fiets. Heb je weinig budget? Dan is een tweedehands fiets waarschijnlijk de beste keuze. Verder is het ook zo dat een nieuwe fiets vaak sneller gestolen wordt. Als je in een buurt woont waar vaak fietsen gestolen worden en je je fiets niet binnen kunt stallen, is het meestal ook beter om voor een tweedehands fiets te kiezen.

Zowel voor een nieuwe als een tweedehands fiets kun je vaak wel bij een fietsenwinkel Utrecht of een webshop terecht. Je kunt een tweedehands fiets ook overkopen van een particulier via Marktplaats.

Omafiets of een gewone fiets

Veel mensen vinden een omafiets comfortabel rijden, maar niet iedereen is het hiermee eens. Een omafiets is vaak ook wat duurder dan een gewone fiets. Weet je niet wat jij fijn vindt? Test dan verschillende fietsen uit en maak daarna een keuze.

Wel of geen elektrische fiets?

De elektrische fiets neemt steeds meer toe in populariteit. Met een elektrische fiets geniet je van elektrische ondersteuning tijdens het fietsen. Zeker bij tegenwind of bij het afleggen van lange afstanden kan dit fijn zijn. Echter is het wel zo dat een elektrische fiets vaak stukken duurder is dan een gewone fiets.

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 lizzmedia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.