De praktische kant van moederfietsen

De praktische kant van moederfietsen

Je hebt vast wel eens gehoord over moederfietsen, het nieuwe fenomeen waar iedere ouder baat bij heeft. De fietsen zijn sterk, veilig, comfortabel en komen in allerlei uitvoeringen: de keuze is enorm. Hoe kies je een goede moederfiets en waar moet je dan op letten? De meeste moederfietsen hebben een moderne look, komen in de leukste designs en geven jouw fiets een trendy tintje. Hoe hip een moederfiets ook is, het is ook belangrijk om te kijken naar de praktische zaken waar je aandacht aan moet besteden bij het kopen van een goede fiets.Kwalitatief goede moederfietsen zijn er genoeg

Je wilt natuurlijk een 28 inch moederfiets kopen om daar zo lang mogelijk mee te kunnen doen. Om goede moederfietsen te vinden, kun je kijken naar vooraanstaande merken. Deze merken, denk onder andere aan Batavus, Gazelle en Cortina, staan bekend om de goede kwaliteit van hun fietsen. Wanneer je hier een aankoop doet, ben je niet alleen verzekerd van kwaliteit, maar ook van goede service en garantie. Er zijn ook minder bekende merken zoals Altec die uitstekende moederfietsen verkopen. Kijk goed naar de reviews van anderen of ga op je eigen gevoel af bij het kopen van een moederfiets.

Ga langs bij de showroom voor een testrit

Om er zeker van te zijn dat je een goede fiets aanschaft, kun je langsgaan bij een showroom of fietsenwinkel om moederfietsen te testen. Je kunt van te voren een afspraak maken of zomaar even binnenlopen om te kijken wat het aanbod is van moederfietsen. Zo kun je meerdere fietsen testen door een stukje te rijden op het terrein rondom de winkel. Je krijgt op deze manier een duidelijk inzicht en ervaart direct hoe het is om op een moederfiets te fietsen. Op basis hiervan kun je beoordelen welke fiets het prettigst rijdt of welke extra’s de doorslag geven.

De garantie op moederfietsen

Moederfietsen komen in allerlei prijsklassen, maar de meeste varianten zijn niet onder de driehonderd euro. Gelukkig heb je op bijna alle moederfietsen garantie en deze kan verschillen per merk. Zo kun je bij merken twee jaar garantie krijgen op de onderdelen, maar vijf jaar op lakwerk en zelfs tien jaar op materiaal- en constructiefouten. Ook kun je dus gebruik maken van de service wanneer er iets kapot is. De fietsenwinkel bepaalt dan of dit onder de garantie valt. In de meeste gevallen kun je altijd optimaal gebruik maken van de garantie op je moederfiets, bij welke winkel of van welk merk je de fiets ook koopt.

Laag frame, brede banden en groot stuur

Een moederfiets moet er niet alleen mooi uitzien, maar hij moet vooral praktisch zijn. Daarom zijn er een aantal voorwaarden waar een moederfiets aan moet voldoen. Een van de meest belangrijke onderdelen is het lage frame, dat zorgt voor een makkelijk in- en afstap, zonder dat je je evenwicht verliest. Ook zijn de banden van een moederfiets extra breed zodat je een goede grip op de weg hebt. Let ook op het extra brede stuur van de fiets, hierdoor kun je een zitje gemakkelijk plaatsen. Maar ook de dubbele standaard is een van de vereisten, want hierdoor blijft de fiets goed staan. Kijk voor een groot aanbod moederfietsen eens op Fietshemel.nl


© 2015 rdj1982, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.