Welk type e-bike is het meest geschikt voor mij?

Welk type e-bike is het meest geschikt voor mij?

Alsof je over het fietspad zo naar je werkt toe zweeft… Ja, zo’n elektrische fiets lijkt je wel wat. Al zie je soms door de bomen het bos niet meer; er is tegenwoordig zoveel keus uit verschillende soorten e-bikes. Vandaag willen we je met deze blog op weg helpen bij het maken van een goede keuze door wat dieper in te gaan op de verschillende motoren. E-bikes zijn standaard uitgerust met een motor, maar waar deze zich bevindt, verschilt per fiets. Er zijn drie mogelijkheden wat betreft het type motor van je e-bike: de voorwiel-, de midden- en de achterwielmotor. Wat deze soorten nu precies van elkaar onderscheidt, leggen we je haarfijn uit in deze blog. Ook gaan we in op de financiele kant van het verhaal en geven we je een gouden tip om een goedkope elektrische fiets te kopen!Als je kiest voor een e-bike met een voorwielmotor

Vaak zijn elektrische fietsen met een voorwielmotor erg stil: een fijn voordeel dat absoluut bijdraagt aan je rijcomfort. Ook goed om te weten, is dat de voorwielmotor vaak op een heel subtiele manier is weggewerkt in je elektrische fiets waardoor deze niet opvalt. Andere voordelen zijn dat deze motor minder onderhoudsgevoelig is dan andere types en dat je - ook wanneer de accu van je e-bike leeg is - gemakkelijk door kan blijven fietsen.

 

Als je kiest voor een e-bike met een middenmotor

Verreweg de meest populaire soort van de drie: de elektrische fiets met middenmotor. De motor zit bij dit type e-bike - zoals de naam al zegt - in het midden van de fiets. Door die centrale plek is dit type e-bike erg stabiel. Je evenwicht verliezen is er met dit type e-bike dus niet bij! Tot slot is het goed om te weten dat een e-bike met middenmotor gecombineerd kan worden met alle soorten versnellingen.

 

Als je kiest voor een e-bike met een achterwielmotor

Een belangrijke reden om te kiezen voor een elektrische fiets met achterwielmotor is de natuurlijke rijbeleving. Net als een voorwielmotor is ook een motor die op het achterwiel is geplaatst relatief stil. Bovendien staan elektrische fietsen met deze motor erom bekend erg strak te sturen.

 

Hier moet je ook nog over nadenken

Per motor hebben we een kort overzicht gemaakt van punten die goed zijn om te weten. Uiteraard valt er per motor natuurlijk nog veel meer te zeggen. Wel hopen we je hiermee vast een beetje op weg te hebben geholpen. Een tip die we je willen meegeven is dat als je op zoek bent naar een goedkope elektrische fiets je het beste kunt kijken naar e-bikes met een voorwielmotor. Over het algemeen zijn deze motoren namelijk niet zo duur als de overige soorten.

 

En - misschien wel het belangrijkste van alles: maak altijd een proefrit voor je overgaat tot de aankoop van een e-bike! Op papier kan alles er nog zo goed uitzien, hoe een elektrische fiets echt is, merk je pas zodra je ermee op pad gaat. Veel aanbieders van e-bikes geven je de mogelijkheid om vrijblijvend een proefrit te maken. Grijp die mogelijkheid zeker aan!

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Cody, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.