Hoe kun je je motorfiets in topconditie houden? – 3 Tips

Hoe kun je je motorfiets in topconditie houden? – 3 Tips

Er zijn veel redenen waarom motorfietsen geweldig zijn! Ten eerste zijn ze een geweldige manier om je te verplaatsen - ze zijn veel sneller dan lopen of fietsen, en ze brengen je meestal in minder tijd waar je heen moet. Daarnaast zijn motoren erg leuk om op te rijden! Ze zijn spannend en avontuurlijk, en bieden een uniek gevoel van vrijheid op de open weg. Ten slotte zijn motorfietsen vaak veel beter betaalbaarder dan andere voertuigen zoals auto's - ze kosten vaak minder om aan te schaffen, te registreren en te verzekeren. Voor een prettige motorrit is het natuurlijk wel belangrijk om je motor goed te verzorgen. Om jouw motorfiets in topconditie te houden, is het van vitaal belang hem regelmatig te onderhouden met de juiste verzorging en reiniging. Hier volgen enkele tips om je gemotoriseerde tweewieler in topconditie te houden. 
 1. Altijd even een snelle controle doen voordat je de oprit afrijdt

Inspecteer de motor voor elke rit. Controleer de bandenspanning, kettingspanning, remmen en lichten. Vul vloeistoffen bij die bijna op zijn. Door zeker te zijn van deze basiselementen, ga je zo veilig en zorgeloos mogelijk de weg op.

Het is overigens ook handig om hetzelfde te doen nadat je gereden hebt. Reinig de motor na elke rit. Neem het frame en de onderdelen af met een vochtige doek. Smeer de ketting en maak eventueel het motorrooster of de luchtfilter schoon.

Wil jij er net zoals je motor goed uitzien? Neem dan eens een kijkje naar de pronkstukken van horloges en andere best sellers bij de gerenommeerde juwelier Brunott. Niet lullen maar poetsen is hier de motto, en dat zul je direct merken aan de fantastische collecties horloges, sieraden en trouwringen, geleverd met service, betrouwbaarheid en kwaliteit!

2. Laat je motorfiets regelmatig controleren

Tijdens een beurt controleert een monteur de motor, koppeling, vering, banden en remmen. Dit is ook een goed moment om de olie te verversen en te controleren op lekkage of schade.

3. Berg je tweewieler goed op

Of je je motorfiets nu met regelmaat of zelden gebruikt, om de gezondheid van je motor te waarborgen, kan het raadzaam zijn om hem goed op te bergen. Dit voorkomt mogelijk niet alleen problemen onderweg en schade door de weersomstandigheden, maar zorgt er ook voor dat je beter bent beschermd tegen diefstal.

Als je jouw motor voor een langere tijd gaat stallen, moet je hem eerst goed schoonmaken. Vul vervolgens de benzinetank en voeg een brandstofstabilisator toe om te voorkomen dat de brandstof bederft. Dek de motor af met een zeil of doek om hem te beschermen tegen stof en vuil.

Wil je je motorfiets goed beschermen met een onbreekbaar motorslot en een hoogwaardige beschermhoes? Dan ben je bij HelmetCity aan het juiste adres. Hier vind je alle benodigdheden die vrijwel elke motorrijder een groot plezier doen!


© 2015 RVerdam, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.