Een feestje organiseren

Een feestje organiseren

Bijna iedereen houdt wel eens van een feestje, dit kan een feestje op een locatie zijn of gewoon bij iemand thuis. Wanneer je ergens naar een feestje toe gaat hoef je je niet druk te maken over het programma van de avond en kun je lekker ontspannen en feesten. Maar wanneer je kiest om zelf een feestje thuis te organiseren zul je aan veel dingen moeten denken. Het kan zo zijn dat wanneer je een feestje thuis organiseert het twee verschillende vriendengroepen zijn of niet alle mensen elkaar kennen, dit is makkelijk op te lossen met een spelletje. Je kunt zelf een pubquiz maken of je maakt zelf een ander spel. Door het spel leren de gasten elkaar kennen en is het de rest van de avond minder ongemakkelijk voor iedereen.Tips bij het organiseren van een feest

Wanneer je zelf een feest organiseert kost dit je natuurlijk geld, je kunt wel al geld besparen wanneer je bijvoorbeeld zelf de pubquiz maakt. De eerste stap die je zet, is het vaststellen van het budget. Dat doe je door eerst te bepalen hoeveel gasten er op het feest komen. Door vast te stellen wie er in ieder geval moeten komen, heb je alvast een idee hoeveel geld het feest zal gaan kosten. Heb je een groter budget? Dan kan je de gastenlijst misschien iets uitbreiden. Nog een belangrijke tip, zorg voor zitplaatsen. Een veelgemaakte fout op feesten is het idee dat staan wel goed genoeg is. Zeker wanneer je feest wat langer zal duren, is het wel zo gemakkelijk als er ook mogelijkheden zijn om te zitten. Betrek je de tuin bij de feestlocatie, dan kun je zelf voor een mooie en ontspannen loungesfeer kiezen. Zorg in ieder geval voor enkele klapstoelen die gemakkelijk te pakken zijn.

 

De muziek

Het kan niet ontbreken op een feest, de muziek. Zorg voor een goede geluidsinstallatie. Je kunt er voor kiezen om een dj in te huren om de muziek af te spelen op je feest. Maar je kunt er ook voor kiezen om gewoon Spotify, Apple Music of je eigen smartphone eraan te koppelen en een playlist af te spelen. Een leuk idee en een goede tip is om voor het feest de afspeellijst door te sturen naar de gasten, zo kunnen zei hun eigen muziek ook erin zetten. Zo heeft iedereen ook muziek die hij of zij zelf leuk vind op de avond.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.