De juiste manier om uw rollator in te stellen

De juiste manier om uw rollator in te stellen

Een rollator is ontwikkeld om u loopondersteuning te bieden, en om uw loophouding te corrigeren. Wanneer een rollator niet juist voor u is ingesteld, kan dit leiden tot rug- en schouder klachten. Bekijk hier de manier om uw rollator op de juiste manier voor u in te stellen.

 Hoe moet u de rollator juist instellen?

De duwhandvatten van een rollator zijn in veel gevallen eenvoudig te verstellen. Wanneer u een rollator koopt bij een fysieke winkel, dan wordt in veel gevallen de rollator voor u ingesteld. Indien u online een rollator aan wilt schaffen, is het belangrijk om te weten hoe u de rollator op de juiste manier af kunt stellen.

Om uw rollator juist af te stellen, neemt u de volgende stappen door:

  • Trek uw dagelijkse (loop)schoenen aan
  • Ga achter uw rollator staan, midden tussen de achterwielen
  • Sta, zover het mogelijk is, zoveel mogelijk rechtop in een natuurlijk positie
  • Laat uw armen ontspannen langs uw lichaam hangen
  • De bovenkant van uw pols moet gelijk staan met de achterkant van het handvat
  • Zet de rollator op de rem, en stel eventueel uw handvatten bij

Uw rollator heeft nu uw ideale hoogte. Wanneer u met de rollator op pad gaat, zult u merken dat uw ellebogen ligt gebogen zullen zijn. Wanneer uw armen, ontspannen en licht gebogen staan tijdens het lopen met een rollator, wordt de druk op uw schouders verminderd. Hierdoor geeft de rollator u de juiste steun, zonder dat u hierbij lichamelijke klachten ontwikkeld.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Pucshop, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.