De Rugzak: bejaard of hipper dan ooit?

De Rugzak: bejaard of hipper dan ooit?

Een prachtig verhaal over de Keukenhof een paar weken geleden. Al zeventig jaar één van de topattracties van Nederland. Meer dan 200.000 bezoekers alleen al in het paasweekend. Wat is het geheim vroegen we ons af en wat waren onder de indruk.Maar dan het verhaal van de Rugzak… 

Op 31 juli 1922 vroeg de Amerikaan Lloyd F. Nelson in Seattle patent aan op zijn ontwerp voor een rugzak. Enkele jaren daarvoor had Nelson een reis gemaakt door Alaska. Bij deze reis gebruikte hij een tas de Inuit. Een tas die was gemaakt van twee stokken en het vel van een zeeleeuw. Bepaald niet comfortabel en dus besloot hij een betere versie te verzinnen. De grootste aanpassing was een houten frame aan de rugkant van de tas, waardoor het gewicht beter werd verdeelt. Ook plaatste hij kussentjes aan de rugzijde zodat de rugzak een stuk prettiger zat. Nelsons ontwerp trok in het begin niet veel aandacht. Wandelen door de natuur was toen nog geen hobby. Maar in de 30’er jaren werd de tas van Nelson ineens in gebruik genomen door Amerikaanse instanties als het leger en de brandweer. 

Bijna 97 jaar later is de Rugzak hipper dan ooit. En niet alleen onder de jeugd. Rugzakken zijn al lang geen schooltassen meer maar een moderne versie van een praktische tas. En dat zagen de ontwerpers van deze tassen ook. Voor elke style  of doelgroep is er tegenwoordig wel een rugzak. Zo ook voor de 50+ van nu. 

Op een rijtje de 5 mooiste en praktische rugtassen waarmee je gezien mag worden. 

De Doral van Cowbysbag 

Dit tijdloos design in cognackleurig leer is kenmerkend door de langwerpige vorm en de klikgesp op de voorzijde. Een rugzak om direct verliefd op te worden. Ruim en toch een mooie klassieke uitstraling. Het lastigste kiezen is waarschijnlijk de kleur want de tas is er naast Cognac ook in Petrol, Camel, Dark Amber, Sea Blue, Dark Grey en Black. 

Design en elegantie in een tas

Nog een Cowboysbag maar dan de prachtige ambergele Clyde rugtas. Deze tas valt op door de mooie ronde vormen die zorgen voor een speelse en elegante uitstraling. De ideale tas voor dagelijks gebruik.  

Klassiek met een knipoog

Een super vrouwelijke en stijlvolle backpack met een klassiek touch. Zo kunnen we de Elenoor Backpack van Still Nordic omschrijven. Stijlvol van buiten en praktisch  van binnen. De tassen van Still Nordic zijn te herkennen aan de hoge waarden: functionaliteit, kwaliteit en gewoon prachtige als het om het ontwerp gaat. Een tas voor de modebewuste vrouw. 

Eenvoud van Nederlandse bodem 

MyK. is opgericht door én vernoemd naar Maaike Koemans. En zoals het bij een echt Nederlands merk hoort, staat de kracht van eenvoud centraal. De combinatie van strak en minimalistisch ontwerp met zacht en karakteristiek leer zorgt voor de unieke MyK.-look Met een MyK. tas aan je arm voel je je zelfverzekerd en blijf je bovendien dicht bij jezelf. 

Het motto van MyK. luidt dan ook: blijf wie je bent en doe je niet voor als iemand anders - wees de beste versie van jezelf. Dit uit zich in de tassen die vrouwelijk zijn en goed te combineren. Vaak itgevoerd in stijlvolle basiskleuren zoals donkerblauw, zwart, cognac of beige. Maar ook een beetje kleur is bij deze tassen niet uitgesloten.

Unisex 

Een tas waarmee zowel hij als zij gezien mag worden. De Original Backpack van RAINS trekt de aandacht door minimalistische design maar blijkt in gebruik ook nog eens praktisch. Zo is er ruimte voor een laptop, boeken, documenten en andere spullen. RAINS tassen zijn daarnaast waterbestendig en ook perfect om mee te nemen voor een buitensport. Natuurlijk kun je er ook gewoon je portemonnee en sleutels in kwijt. Wil je meer ruimte dan is er ook nog een maatje groter. 

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 26225, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.