De voor- en nadelen van aluminium sloepen

De voor- en nadelen van aluminium sloepen

Je wil alles te weten komen over een aluminium sloep. De reden daarvan kan zijn omdat je graag wil varen. Steeds meer mensen kiezen voor aluminium in plaats van voor polyester of rubber. Dit kan een verstandige keuze zijn, maar daarvoor moet je wel weten wat de voordelen en de nadelen zijn. Daar gaan we nu graag wat dieper op in, zodat jij goed bent voorbereid op de keuze die je gaat maken.Waarom aluminium?

Om schepen en andere voertuigen te maken wordt er steeds vaker voor aluminium gekozen. De voordelen zijn als volgt:

  • De boot is vrijwel onderhoudsvrij als je voor een aluminium sloep kiest.
  • Het materiaal heeft een lange levensduur en is goed bestand tegen diverse weersinvloeden, waaronder vocht, wind en Uv-straling.
  • Als je een beschadiging hebt aan het aluminium dan hoef je je geen zorgen te maken want het materiaal zal zichzelf beschermen.
  • De restwaarde van de boten van aluminium is redelijk hoog.
  • Het kan niet roesten en dus ook niet kromtrekken of rotten
  • De boten van aluminium zijn redelijk licht. Je kunt het dan ook eenvoudiger verplaatsen dan een boot van bijvoorbeeld polyester
  • Zo kan er ook veel geld worden bespaard op de brandstofkosten.
  • Het is niet brandbaar en daardoor ook veel veiliger dan polyester en hout. 

Heeft aluminium ook nadelen?

Helaas heeft aluminium ook nadelen, maar de vraag is zijn de voordelen niet veel sterker? Dit kun je zelf beoordelen! Het wordt als nadeel gezien dat aluminium niet altijd even mooi is, niet iedereen houdt er namelijk van. Het materiaal kan na verloop van tijd wit uitslaan en dat komt omdat het onderhevig is aan oxidatie. De aanschaf is ook relatief duur wat je als nadeel zou kunnen zien.

Overweeg zelf wat jij belangrijker vindt en kom ook eens een kijkje nemen bij de Navalia Boten. Laat je inspireren door het aanbod en dan om je er zo vanzelf achter of dat een aluminium sloep wel of niet wat voor je is. 


© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.