Waar op letten bij het vergelijken van boten?

Waar op letten bij het vergelijken van boten?

Bent u van plan een tweedehands dhow of motorboot te kopen, maar weet u niet goed waar u op moet letten? Met behulp van onderstaande lijst hopen wij u te begeleiden en ondersteunen bij de aanschaf van een dhow of motorboot. Terwijl u deze bewerkingen doorloopt, weet u dat het belangrijkste onderdeel van het schip in orde is. Daarna kunt u eventuele negatieve meningen naar voren brengen en met de verkoper onderhandelen. Op deze manier kunt u beter onderhandelen en uiteindelijk tot een betere deal komen.



Tips bij het aanschaffen van een boot

Wanneer u een boot wilt kopen bij een dealer of particuliere eigenaar, zijn de volgende punten erg handig. Probeer te onderzoeken of de vraagprijs van het aangeboden schip realistisch is. Bekijk vergelijkbare schepen in verschillende versies en probeer door een eerlijke vergelijking te bepalen of de verhouding realistisch is. Is de verkoper betrouwbaar? Wanneer u een dhow of motorboot koopt via makelaarssites zoals Marktplaats, is het handig om meer te weten over de verkoper. Hoe lang is het actief? Het heeft veel producten verkocht / gezegd en andere mensen hebben slechte of goede ervaringen met de verkoper? Als u producten van het bedrijf wilt kopen, is het handig om Facebook- en Google-recensies te lezen;

Controleer of de CIN-code aan boord is. Dit is zoals het is het chassisnummer van uw schip, dat op de hekplaat aan stuurboord moet worden geverfd of gegraveerd; Het kenteken van de bouwer met de CE-markering, de informatie over de bouwer, de CE-categorie, het maximum aantal personen en de informatie zijn op een zichtbare plaats bevestigd vanaf de positie van de bestuurder. Volgens de huidige CE-norm moet het schip de CE-markering en CIN-code voeren en is het verplicht voor alle schepen die na juni 1998 zijn gebouwd;

U kunt de scheepshandleiding vinden; Er zijn aanwijzingen dat er btw is betaald; Komt u een bepaald merk tegen, laat dan bij het Kadaster weten of het schip nog geregistreerd staat en of het schip nog geld inzamelt; De conformiteitsverklaring (VVO) bestaat; Onderteken de "Koopovereenkomst tweedehands jacht" en noteer de prijs, levering en reparatie van eventuele defecten. ANWB heeft hiervoor een modelcontract ontwikkeld.

Technische punten

Meestal vind je op een dhow of motorboot veel apparatuur. Net als bij een motor is het handig om dit apparaat te controleren voordat u doorgaat met de aankoop. Controleer de kleur van de motorolie. Is het donker en / of bevat het vuil zoals metaalschilfers? Dit kan het motorblok beschadigen of slijten. Als de olie een brandgeur heeft, is dit geen goed teken, daarom is het verstandig om een ​​professionele inspectie uit te voeren. Controleer de kwaliteit van kabels en slangen. Veel slangen op schepen zullen uitdrogen of verslijten naarmate ze ouder worden. Hierdoor kan de slang scheuren. Controleer zorgvuldig en controleer op schade;

Controleer de technische ruimte, controleer bijvoorbeeld de ruimte op langdurige ophoping van water; probeer het! Dit is een zeer belangrijk onderdeel van het koopproces en eventuele gebreken kunnen worden gevonden. Zorg ervoor dat het schip wordt gestart met een koude motor om te controleren of het normaal start; Controleer of de roerfunctie normaal is en er geen speling is; Controleer of het schip correct accelereert en de motor niet trilt.

Test alle apparatuur aan boord, van koelkast tot dieptemeter; Kijk welk onderhoud er aan boord is gedaan. Is er iets geweldigs? Lees hier meer over of vraag de verkoper. De vochtigheidsmeting wordt op de polyester boot uitgevoerd door vakmensen of inspecteurs. Zo zorg je ervoor dat de boot niet wordt geïnfiltreerd.


© 2015 Bart02, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.