gezonken boot afvoeren

gezonken boot afvoeren

Het zou je maar overkomen, je hebt een gezonken boot. Balen natuurlijk, maar je moet er toch wat mee doen. Tijd voor actie dus. In dit blog wordt jou verteld wat voor actie jij moet ondernemen als jouw boot is gezonken. Hopelijk heb je er wat aan. 

 



Laat je boot hozen & lichten

Als je boot onder water is geraakt, ben jij als booteigenaar verplicht om jouw boot te lozen en te lichten. Jij hebt namelijk de verantwoordelijkheid over de staat en onderhoud van uw eigen boot. De gemeente of de waterpolitie kan je hier zelfs toe dwingen als jij hier te lang over doet. Wat dus handig is om te doen als jouw boot is gezonken, is om een bergingsbedrijf in te huren zodat zij dit alles voor jou kunnen doen. Als de gemeente of waterpolitie je sommeren dit te doen, zal de rekening veel hoger uitvallen. Een bergingsbedrijf kan de boot daarnaast direct naar een bijbehorende bootsloperij brengen, waardoor jouw boot optimaal gerecycled wordt en dus ook goed is voor het millieu. 

Millieuvriendelijk

Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je millieuvriendelijk blijft. Als je jouw boot laat recyclen bij een bergingsbedrijf voor boten, zorg jij ervoor dat je millieuvriendelijk te werk gaat en je andere booteigenaren helpt. Zo hebben sommige boten onderdelen nodig die niet meer te verkrijgen zijn op de normale markt, waarover jouw boot wellicht beschikt. Hierdoor zijn andere booteigenaren ook weer tevreden en kunnen zij weer verder met hun eigen bootje. Dit waren de tips, hopelijk heb je er wat aan.

 

 


© 2015 Sjoeag, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.