Kopen van een tweedehands auto

Kopen van een tweedehands auto

Wanneer je op zoek bent naar het kopen van een auto is een tweedehands auto een optie. Je kunt hiervoor kiezen om deze auto bij een particulier te kopen of bij een bedrijf. Wanneer je een auto bij een bedrijf wilt kopen moet je wel opletten dat deze is aangesloten bij de RDW. Daarnaast zijn er nog meer punten waar je op moet letten.Auto kopen bij een bedrijf of een particulier?

De meest veilige manier om een tweedehands auto te kopen is toch het kopen van een auto bij een bedrijf. Op deze manier ben je het beste beschermd met de wet en regelgeving in Nederland. Houd er wel rekening mee dat er ook minder betrouwbare bedrijven zijn, let dus goed op bij welk bedrijf u een auto wilt kopen.

Bij het kopen van een tweedehands auto moet je toch altijd rekening houden of de gebruikte auto geen gestolen is. Of de auto volledig is afbetaald door de huidige eigenaar. Hoe het met de mechanische staat is gesteld en of de auto nog veilig is. Daarnaast is het belangrijk om te weten of de kilometerstand nog wel klopt.

Wat is de wetgeving bij het kopen van een tweedehands auto?

Wanneer je besluit om een tweedehands auto te kopen is het belangrijk om te weten wat je rechten zijn. De geeft bijvoorbeeld aan dat er geen verborgen gebreken mogen zijn. Dit betekent dus dat de eigenaar moet aangeven of er iets verkeerd is met de auto. Natuurlijk kan het voorkomen dat een gebrek op het moment van de verkoop niet bekend was bij de eigenaar. Dit kan de eigenaar dan ook niet tegen hem worden gehouden na het kopen van een auto.

Auto kopen bij een particulier

Meestal is het kopen van een auto bij een particulier voordeliger kan het kopen van een auto bij een bedrijf. Maar je loopt wel meer risico bij het kopen van een auto bij een particulier. De auto kan in een slechtere staat zijn dan verwacht en vaak biedt een bedrijf wel garantie aan voor een bepaalde periode. Ook is de kans groter dan een auto gestolen is wanneer je deze koopt bij een particulier dan bij een bedrijf.

Als je een gestolen auto hebt gekocht dan kan de politie deze dus van je afnemen en teruggeven aan de eigenaar. Wanneer je de auto hebt gekocht bij een bedrijf, dan is de kans groot dat je gewoon je geld terug krijgt. Wanneer je de auto hebt gekocht bij een particulier is deze kans veel kleiner. Je kunt altijd wel een schadevergoeding indienen bij de verkoper.

Wanneer je een tweedehands auto koopt is het altijd belangrijk om het kentekenbewijs te controleren, maar ook een identiteitsbewijs en het verzekeringsbewijs. Op deze manier is de kans velen malen kleiner dat de auto illegaal is.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 jconline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.