Het leasen van een scooter

Het leasen van een scooter

Een scooter is een veelgebruikt vervoersmiddel in Nederland en is vooral populair voor mensen in de leeftijd vanaf 16 jaar. Veel jongeren kopen met de leeftijd van 16 jaar een scooter omdat ze nog geen rijbewijs kunnen krijgen voor een auto. Het leasen van een scooter is nu ook een mogelijkheid.Wat zijn de voordelen van het leasen van een scooter?

De scooter is populair in Nederland en steeds meer mensen lijken voor dit vervoersmiddel te kiezen. Vooral in de grote steden heeft het hebben van een scooter grote voordelen. Met een scooter kun je je gemakkelijker verplaatsen in de binnenstad en ook het parkeren is veel gemakkelijker. Daarnaast zijn de kosten van een scooter ook lager in vergelijking met de kosten van het hebben van een auto.

Niet iedereen kan zomaar een scooter veroorloven. Een nieuwe scooter kost al snel enkele duizenden euro’s en dat is niet iets wat iedereen zomaar op zijn bankrekening heeft staan. Om deze reden is het leasen van een scooter steeds populairder aan het worden. Net zoals met het leasen van een auto, neemt deze vorm van leasen enorm toe in Nederland.

Het grootste voordeel van leasen is dat je niet in één keer een enorm bedrag kwijt bent voor de aanschaf van de auto. In plaats daarvan sluit je eigenlijk een soort abonnement af voor het gebruiken van een scooter.

Hoe kun je een scooter leasen?

Voor het leasen van een scooter dien je ten minste 18 jaar oud te zijn en daarnaast moet je over een geldig identiteitsbewijs en bankpas beschikken. Veel leasemaatschappijen die zich richten op het verhuren van een auto, verhuren tegenwoordig ook scooters. De leasemaatschappijen hebben vaak een breed aanbod tegen verschillende prijzen waaruit je kunt kiezen.

Waarom een scooter leasen in plaats van kopen?

Het leasen van een scooter kan op de langere termijn duurder uit pakken dan het kopen van een scooter. Toch kiezen veel mensen voor het leasen van een scooter omdat je al een scooter kunt huren voor ongeveer 10 euro per maand. Voor een paar euro’s meer kun je ook al een verzekering afsluiten waardoor je erg voordelig uit bent. Het leasebedrijf zal vaak ook andere accessoires of pakketten aanbieden waardoor je in één keer klaar bent. Het bied een bedrijf vaak ook de optie aan om een alarmsysteem te installeren, een slot en een helm er bij te leveren.

Verschil met auto leasen

Er is vaak wel een verschil met het leasen van een auto en het leasen van een scooter. Bij het leasen van een auto word je vaak geen eigenaar van de auto. Bij de scooter is dit vaak wel het geval. Na een bepaalde periode ben je dus wel de eigenaar van de scooter, terwijl dit met een auto niet het geval is.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 jconline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.