Een persoonlijk cadeau: Altijd leuker

Een persoonlijk cadeau: Altijd leuker

Cadeau's kopen voor een ander is altijd lastig en het wordt steeds moeilijker. Met een simpele cadeaubon of het bekende 'luchtje' kan je ook eigenlijk niet meer aankomen. Waarmee dan wel? Een persoonlijk cadeau!De opkomst van persoonlijke cadeau's is de afgelopen jaren veel mensen opgevallen, maar waarom zijn we ineens massaal aan de persoonlijke cadeau's gegaan?

Persoonlijke cadeaus: Wel zo leuk

Persoonlijke cadeaus waren enige jaren geleden nog (erg) duur. Bestelde je bijvoorbeeld een tegeltje met een eigen spreuk of liet je een lading mokken bedrukken, dan moest iemand veelal met de hand aan de slag om jouw producten klaar te maken. Urenlang schilderen, schrijven, tekenen en bakken was het gevolg en al die gespendeerde tijd resulteerde in een fiks prijskaartje. Tegenwoordig is het echter anders:

Door de opkomst van digitale technieken en de verkleining van de benodigde apparatuur is het steeds gemakkelijker en voordeliger geworden om producten in een kleine oplage te produceren en te personaliseren. Voor het personaliseren van een mok is in principe niet meer dan een goede printer, een kleine handpers en een blanco mok nodig. Dit heeft er dan ook toe geleid dat steeds meer aanbieders zich in dit populaire (en lucratieve) segment gestort hebben en bedrukte mokken zijn geen produceren.

Door de ontwikkeling van speciale coatings die op talloze verschillende producten aan te brengen zijn en achteraf door middel van een speciaal drukproces van een afbeelding worden voorzien, zijn ook steeds meer producten aan het assortiment van dergelijke verkopers toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan textiel in de vorm van schorten of koksmutsen, maar ook telefoonhoesjes, tegels en onderzetters koop je nu voor hetzelfde geld met een eigen, persoonlijke afbeelding.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 RikH81, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.