Laatst uitgegeven kenteken door het RDW

Laatst uitgegeven kenteken door het RDW

Wilt u zien wat het laatst uitgegeven kenteken door het RDW is? 
U kunt dat tegenwoordig vinden op verschillende websites, 1 van de websites hiervoor is bijvoorbeeld: laatste-kenteken.nl 
Op deze website kunt u verschillende dingen met betrekking tot kentekens doen. 
Zo kunt u zien welk kenteken het laatst is uitgegeven en nog veel meer. laatste-kenteken.nl focust zich vooral op het tonen van het laatst uitgegeven kenteken door het RDW. 
De website toont de kentekens die het van het RDW terugkrijgt en toont in principe ieder kwartier (indien er nieuwe kentekens zijn vrijgegeven) nieuwe kentekens. 
Het gaat hier om bijvoorbeeld: personenauto's, motoren, caravans, aanhangers, opleggers, vrachtwagens en alle overige voertuigen die door de rijksdienst van het wegverkeer worden gekentekend. 

Ook is het mogelijk om op de website een kentekencheck uit te voeren, hiermee kunt u alle benodigde en interessante gegevens die bij een voertuig horen opvragen. 
Het is natuurlijk ook mogelijk om een net uitgegeven kenteken op te vragen en hierbij direct te zien wat voor type voertuig het is en wat voor merk hieraan vast hangt. 
Het is ook mogelijk om via de kentekencheck een aantal rapporten op te vragen, denk hierbij aan APK, schade of andere rapporten die u wilt hebben voor u een auto aanschaft. 
Dit loopt echter niet via de website zelf, maar loopt via andere partijen die deze data kunnen aanleveren of kunnen opvragen. 

In de toekomst is het zelfs mogelijk om zelf een website te maken als laatste-kenteken.nl, de beheerders zijn namelijk bezig met het maken van verschillende tools die gebruikt kunnen worden door mensen om een soortgelijke website op te bouwen, doormiddel van het gebruik van de gegevens die laatste-kenteken.nl zelf aanleverd. 
 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Mugaru, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.