Aandachtspunten bij het kopen van een trekhaak

Aandachtspunten bij het kopen van een trekhaak

Het lijkt heel simpel, het kopen van een trekhaak. Dit is echter toch wel wat lastiger dan het lijkt. Waar moet je op letten en wat past wel en niet onder jouw auto? Dit zijn vragen die je jezelf zeker moet stellen wanneer je gaat kijken voor een nieuwe trekhaak. Er zijn tegenwoordig namelijk veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar.Vaste trekhaak

De vaste trekhaak is vaak de voordeligste keuze. Deze zit, zoals de naam al suggereert, vast aan de auto en kan niet weggedraaid of afgenomen worden. Dit zijn ook meteen de nadelen van de vaste trekhaak. Je kunt niet heel veel kanten op met deze optie, doordat die is gemonteerd aan de dwarsbalk.

Afneembare trekhaak

Het tweede alternatief is de afneembare trekhaak. Deze is dus afneembaar en zijn in verschillende typen verkrijgbaar. Enerzijds is er de horizontaal afneembare trekhaak en anderzijds de verticaal afneembare trekhaak. Niet elke trekhaak is geschikt voor elke auto, dus let goed op of jouw auto in aanmerking komt voor een afneembare trekhaak. Dit kun je het beste doen door bij een dealer na te vragen of op internet meer informatie op te zoeken voor jouw type auto. Het grote voordeel van een afneembare trekhaak is dat je de trekhaak van de auto af kunt halen, zodat deze niet meer in de weg zit wanneer je hem niet meer nodig hebt.

Aandachtspunten

Er zijn verschillende zaken belangrijk bij het kiezen van een trekhaak. Naast de reden omdat de trekhaak simpelweg niet past op de auto zijn er ook nog andere aandachtspunten waar zeker rekening mee gehouden moet worden. Zo zijn er trekhaken die het zicht op de nummerplaat in de weg zit, zodat er wetten overtreden worden. Het nummerplaat moet namelijk altijd goed leesbaar zijn. Kijk dus goed of de trekhaak niet in de weg zit voor het nummerplaat.

Tevens mogen niet alle auto’s een trekhaak. Dit heeft te maken met het maximale trekgewicht van de auto. Als jouw auto niet voldoet aan deze normen dan is een trekhaak wettelijk niet toegestaan. Of jouw auto wel of niet een trekhaak mag staat in het kentekenbewijs van jouw auto.

Let dus goed op wanneer je kijkt voor een nieuwe trekhaak wat de mogelijkheden zijn voor jouw auto. Wanneer je hier geen goed beeld van hebt is het verstandig om meer informatie op te zoeken, zodat je goed weet waar je aan toe bent


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 mandymandemaker, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.