Waar je op moet letten bij het kopen van een scooter

Waar je op moet letten bij het kopen van een scooter

Veel mensen weten niet goed waar ze op moeten letten bij het kopen van een scooter.  In dit artikel bespreken we een aantal zaken waarop gelet moet worden. Het is belangrijk om dit echt te doen, vooral bij tweedehands scooters, omdat er veel verkopers op bijvoorbeeld Marktplaats zijn die er niet opletten.Voordat je begint aan de zoektocht naar een scooter moet je beslissen of je een elektrische motor of een benzinemotor wilt. Een elektrische motor is veel stiller en milieuvriendelijker, terwijl bij een benzinemotor het omgekeerde het geval is. Bij een benzinemotor kun je daarnaast kiezen uit een 2-2-takt motor of een 4-takt motor. Het verschil is dat de laatste ook een stuk stiller en milieuvriendelijker is.

 

Ten tweede is het belangrijk om erop te letten hoeveel de scooter kost. Zoek op internet naar vergelijkbare modellen scooters met ongeveer dezelfde kilometerstand en let erop dat je niet te veel betaald. Het klinkt misschien heel logisch, maar toch komt het in de praktijk erg veel voor. Kijk daarnaast ook hoeveel eventueel onderhoud dat nodig is zal kosten, en vraag dit eventueel ook na bij de garage, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

 

Ten derde is het handig om iemand mee te nemen met verstand van scooters, omdat je zelf niet altijd de juiste inschattingen kan maken. Zo’n derde persoon ziet vaak dingen die je zelf niet ziet en weet het ook wanneer dingen niet in orde zijn. Sommige dingen zien er bijvoorbeeld makkelijk te repareren uit maar als dat later niet mogelijk blijkt heb je een probleem.

Wil je niemand meenemen? Let dan op de volgende dingen:

-Let erop of alle lampen het doen. Doen ze het niet? Houd er dan rekening mee dat je ze moet laten maken.

-Let erop of er veel roest op de scooter zit. Als dat zo is dan is het kopen van de scooter geen goed idee.

-Let erop hoeveel profiel er nog op de banden zit. Als er weinig profiel opzit moeten de banden zeer waarschijnlijk binnenkort vervangen worden.

-Let erop of je bij het type motor een helm moet dragen. Voor brom- en motorscooters is dit verplicht. Daarnaast zijn bij deze soorten scooters een gele kentekenplaat verplicht, terwijl bij een snorscooter een blauwe kentekenplaat verplicht is.

 

Denk er goed over na of je je scooter wil laten verzekeren tegen diefstal. Daarnaast is een WA-verzekering verplicht voor je scooter. Doe je dat niet dan krijg je een boete van 370 euro! Er zijn verschillende aanbieders voor zo’n verzekering. Denk ook hier goed over na omdat elke aanbieder andere opties aanbiedt.

 

Als laatste is het een goed idee om een testrit te rijden. Zo kom je erachter of de scooter goed en fijn werkt en of de scooter lekker zit. Doe de testrit altijd zelf. Iedereen vindt een andere scooter namelijk lekker zitten. Koop om teleurstellingen te voorkomen geen scooter die jij niet lekker vindt rijden.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 nielsje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.