Tips voor het voorkopen van je auto

Tips voor het voorkopen van je auto

Het wordt weer eens tijd om je oude wagen te verkopen en een nieuwe aan te schaffen. Maar je moet eerst de oude autoverkopen voordat je je helemaal op een nieuwe kunt concentreren. Verkopen is niet altijd even gemakkelijk en je moet daarom van jou kant een goed product aan de klant bieden. Er zijn diverse handelingen die je kunt plegen wanneer je een auto gaat verkopen:  • Geef het een grote beurt

Het oog wilt ook wat. Wanneer je foto’s ervan maakt of het aan iemand presenteert wilt de persoon een nette wagen zien. Daarom moet je je auto van tevoren een goede schoonmaak geven. Zowel de buitenkant als de binnenkant moeten er schoon uitzien. Klop alle matten uit, ledig alle asbakjes en zorg dat er onder de motorkap ook schoongemaakt wordt.

  • Nieuwe APK

De klant zal zien dat de auto pas nog gecontroleerd is en dat het aan alle veiligheidseisen voldoet. ook hoeft de klant dan een jaar lang geen zorgen te maken over deze kosten.

  • Onderhoudsgeschiedenis presenteren

Eerlijkheid is belangrijk bij het verkopen van je auto. De persoon die je auto koopt moet weten wat voor schade het in het verleden heeft opgelopen en hoeveel onderdelen er vervangen zijn. Zo weten ze welke onderdelen niet snel defect zullen raken.

  • Alle papieren in orde brengen

Je kunt je auto niet verkopen zonder een kentekenbewijs. Daarom is al de informatie van je auto te vinden. Als je deze kwijt bent, moet je deze weer bij het RDW aanvragen. Daarnaast heb je ook een overschrijvingsbewijs en een tenaamstelling nodig om ervoor te zorgen dat het naar de nieuwe eigenaar wordt overgeschreven.

Dit zijn enkele handelingen die je kunt plegen om kopers aan te trekken. Als ze zien dat je hun een goed product aanbiedt, dan zal het niet lang duren voordat je auto is verkocht.

 

Tweedehands auto verkopen op marktplaats

Duizenden mensen gebruiken Marktplaats om hun auto’s te verkopen. Het gaat misschien een beetje moeilijker zijn om de jouwe snel te verkopen. Je kunt wel enkele handelingen plegen om te zorgen dat je auto op zal vallen en dat er mensen sneller geïnteresseerd in zullen zijn. Hier zijn enkele tips voor wanneer je een tweedehandse auto op Marktplaats wilt verkopen:

•                De titel

Een ieder plaats een titel, maar je moet ervoor zorgen dat het opvalt. Plaats daarin belangrijke informatie over je auto. Het merk, model en bouwjaar zijn een goed plek om te beginnen. Mensen die op zoek zijn naar een soortgelijke model of bouwjaar van je auto zullen dit meteen opmerken.

•                Foto’s plaatsen

De koper wil natuurlijk meteen zien hoe je auto eruit ziet. Maak dus duidelijk en mooie foto’s van je auto zodat men het kan zien. Ze zullen eerder op een advertentie klikken die duidelijke foto’s heeft.

•                Belangrijke details

Wees eerlijk in je advertentie. Geef duidelijk aan of de auto in het verleden schade geleden heeft. Vertel ze ook welke onderdelen vervangen zijn en geef duidelijk aan wat de datum van de laatste APK was.

•                De prijs

Als je teveel voor je auto vraagt, zullen niet veel mensen naar je auto kijken. Ga na wat de dagwaarde van je voertuig is en hoeveel men normaal op Marktplaats voor hun auto vragen. Op basis hiervan kun je een aantrekkelijke verkoopprijs opstellen.

Je hebt veel meer kans om je auto te verkopen wanneer je deze dingen doet. Wanneer je eerlijk bent en genoeg informatie verschaft, zal je auto binnen de kortste keren verkocht worden.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 websitenieuws, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.