Waarom is elektrisch rijden zo belangrijk

Waarom is elektrisch rijden zo belangrijk

Momenteel rijden ongeveer 900 miljoen voertuigen op de aarde.

Het grootste deel hiervan wordt aangedreven door fossiele brandstof.  

Dit zorg voor extreme luchtvervuiling wat ernstige gevolgen heeft voor de leefbaarheid op aarde. De aarde warm op waardoor extreme weersomstandigheden ontstaan die vele dode per jaar veroorzaken. Voor de volksgezondheid is luchtvervuiling ook zeer schadelijk voor het lichaam dit brengt hoge ziektekosten met zich mee.  Door over te stappen op elektrisch rijden zal de vervuiling van de lucht drastische afnemen. Dit zal grootse positieve gevolgen hebben voor al de 7,6 miljard mensen die op dit moment op de aardbol leven. Op dit moment is elektrisch rijden de meest duurzame manier van rijden. Daarnaast is het ook een stuk goedkoper dan op fossiele brandstof voor een volle accu (tank) betaal je gemiddeld 6 euro bij een elektrische auto.

 

 

 

Bij een auto op fossiele brandstof die je benzine de tank en kan je weer een stuk rijden. Bij een elektrische auto moet de accu opladen dit kan op dit moment bij 35.000 openbare laadpunten waarvan er langs de grote wegen meerdere punten te vinden zijn waar je kan snelladen hier is de auto dan tussen 15 en 30 minuten opgeladen. Om dit moment is er strijd tussen shell en fastned beide willen voorlopen in het aantal snellaad punten dit is voor de consument natuurlijk een positieve ontwikkeling.

 

Ook wordt er aangeraden om een laadpaal bij huis te laten instaleren.

Wanneer er thuis een laadpaal is geïnstalleerd ga je altijd weg van uit met een volle accu, dit is wel zo handig wanneer je ergens op tijd moet zijn. Ook zijn de kosten voor thuis laden voordeliger dan wanneer je gebruik maakt van een openbare laadpaal.

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 justin, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.