Financial lease of operational lease? Wat is de beste keuze

Financial lease of operational lease? Wat is de beste keuze

Je wilt graag een auto gaan leasen, maar weet nog niet zeker welke leasevorm er dan het beste is. De belangrijkste leasevormen zijn financial lease en operational lease. Maar welke van deze kun je in jouw situatie het beste kiezen? Wij geven je meer informatie!Om te weten welke het beste is, is het belangrijk om naar je eigen situatie te kijken. Kijk daarom goed naar welke mogelijkheden elke vorm heeft en wat het beste is voor jou. Hieronder daarom beide vormen en in het kort in welke situatie deze het beste is. 

Wanneer kiezen voor financial lease

Het grootste verschil is dat bij financial lease, jij uiteindelijk de eigenaar zal worden van de auto. Je betaalt elke maand een premie, maar dat is tegelijkertijd het bedrag van de afbetaling. Aan het einde van de periode ben jij dus eigenaar van de auto. Net als hoe je een huis koopt met een hypotheek! 

Goed om op te letten bij financial lease is welke zaken er verder allemaal nog bij in zitten. Zo zitten de wegenbelasting en verzekeringen er niet altijd bij inbegrepen. Dat terwijl mensen hier vaak wel naar op zoek zijn, omdat je alles in een keer afgerond wilt hebben. Denk ook aan het onderhoud van de auto. 

Wanneer kiezen voor operational lease

Dan is er ook nog operational lease. Hierbij zul je aan het eind van de periode geen eigenaar zijn van de auto. Maar vaak zijn wel alle kosten erbij inbegrepen en heb je alles in een keer geregeld. Wil jij alles zo snel mogelijk regelen en heb je er geen behoefte aan om aan het einde van de periode ook eigenaar te zijn van de auto? Dan kan dit een handige optie zijn. Maar kijk ook hier naar de mogelijkheden en wat er allemaal precies bij zit inbegrepen. Pas dan kun je een beslissing maken over wat er precies het beste is in jouw situatie.

Wil je nog meer informatie om er echt zeker van te zijn dat je de goede keuze maakt? Dan hebben we hier nog meer tips en informatie over de verschillen tussen financial lease en operational lease. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 MaartenNieuws, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.