De voordelen van een laadpaal thuis

De voordelen van een laadpaal thuis

Ben je niet helemaal zeker of je wilt investeren in je eigen laadpaal? Dan kan dit artikel je wellicht helpen met je keus. Er zijn namelijk veel voordelen aan het hebben van een laadpaal op je oprit waar je misschien nog niet aan hebt gedacht.Altijd beschikbaar

Om te beginnen is het gemak van je eigen laadpaal thuis enorm. Er staat nooit een rij voor het oplaadpunt waardoor je altijd weg kan rijden met een volle accu. Zo kan je je auto ’s nachts opladen en in de ochtend zonder accuproblemen de weg op. Het netwerk van oplaadpunten in België is nog niet dekkend ten opzichte van het aantal elektrische auto’s. België heeft op het moment ruim 8.000 laadpunten die voornamelijk te vinden zijn in grotere steden. Dit is in vergelijking met Nederland aanzienlijk minder, waar er ruim 58.000 openbare laadpunten zijn. Het kan dus lastig zijn om een plekje te bemachtigen om je auto op te laden. Zeker bij langere reizen is enige planning vooraf aan te raden.

Bespaar geld

Eerlijk is eerlijk, het aanschaffen van een eigen laadpaal is een investering. Maar zoals met veel andere (groene) investeringen, verdien je deze op de lange termijn ook weer terug. Afhankelijk van welke laadpaal je kiest, ben je grofweg tussen de €500 en €1.200 kwijt. Er is best wat keus in laadpalen, dus er is voor iedereen wel een geschikte optie te vinden Daarnaast komen er ook nog installatiekosten aan te pas die liggen tussen de €300 en €2.000. Nu komt het besparingsgedeelte: elektrisch opladen in het openbaar kost meer dan wanneer je dit thuis doet. Met een eigen laadpaal betaal je aanzienlijk minder per kWh, waardoor je binnen een aantal jaar (een groot deel van) de investering terugverdient.

Nog voordeliger met groene stroom

Als je huis is uitgerust met zonnepanelen is het aanschaffen van een elektrische laadpaal extra aantrekkelijk. Je kan je auto namelijk (vrijwel) gratis opladen met de opgewekte stroom van je zonnepanelen. Dat is dus écht groen opladen.

Geld verdienen

Een eigen laadpaal hebben bespaard op de lange termijn geld. Maar wist je dat je ook geld kan verdienen met je eigen laadpaal? Dit doe je door je laadpaal openbaar te maken zodat andere mensen hun auto kunnen opladen tegen een vergoeding. Dit tarief kan je zelf instellen. Belangrijk hierbij is dat je wel eerst kijkt of dit mogelijk is!

Er zijn dus genoeg redenen om een laadpaal thuis te nemen. Wanneer neem jij er een?


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 joost1500, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.