Aanhangwagens - Wat voor verschillen zitten erin?

Aanhangwagens - Wat voor verschillen zitten erin?

De aanhangwagen kan voor verschillende situaties worden gebruikt. Denk bij het verplaatsen van goederen maar ook bij het verplaatsen van grondstoffen. De aanhangwagen, ook wel aanhanger genoemd, wordt achter op de auto geplaatst waarnaar de mogelijkheid om spullen te vervoeren een stuk groter wordt. Wat is een aanhangwagen?

Een aanhangwagen is simpelweg een extensie op wielen die achter op een auto kan worden gemonteerd. Hierdoor heb je extra stuk oppervlakte die je kunt gebruiken om goederen te vervoeren. Een aanhanger wordt vaak gebruikt bij het verplaatsen van bijvoorbeeld omgevallen takken maar ook tijdens het verhuizen wordt er veel gebruik van gemaakt. In sommige gevallen moet je een extra rijbewijs hebben om te kunnen rijden met een aanhangwagen. Echter mag je tot 750 kilo aan gewicht op de aanhangwagen, en als het niet langer is dan 2 meter, mag je rijden met alleen het B rijebwijs. De meeste personen die met een aanhanger rijden zullen dit ook wel weten en hebben alleen maar de kleinere variant van de aanhangwagen gehuurd of gekocht. Als je vaak iets moet vervoeren of moet lossen, kun je ervoor kiezen om een aanhangwagen te kopen. De prijzen kunnen zeer divers zijn omdat dit ligt aan wat voor aanhangwagen je wilt hebben, Je kunt bijvoorbeeld een paardentrailer willen kopen maar deze zijn vele malen duurder dan een enkelasser zonder huif. Dit komt omdat een paardentrailer een omhulsel heeft van sterk materiaal dat ervoor zorgt dat het paard goed kan worden verplaatst zonder problemen. Een enkelasser hoeft allen maar ter ondersteuning te bieden en oppervlakte waardoor dit vele malen goedkoper is. Je kunt er ook voor kiezen om een tandemasser te huren of te kopen.

Wat is een tandemasser?

Een tandemasser is een aanhangwagen met twee wielen aan elkaar. Deze wielen mogen maar maximaal 1 meter van elkaar af staan anders mag het niet meer een tandemasser worden genoemd. De tandemasser wordt gebruikt bij het verplaatsen van zware goederen, dit komt omdat het maximale gewicht op een tandemasser hoger mag zijn dan bijvoorbeeld bij een enkelasser. Omdat er meer wielen onder zitten wordt het gewicht meer verdeeld over het oppervlakte, hierdoor kan de aanhangwagen meer gewicht hebben zonder in te storen. Je moet altijd voor een tandemasser een speciaal rijbewijs behalen, dit kan voor sommige betekenen dat ze toch kiezen voor een enkelasser. Maar als je toch ervoor kiest om een tandemasser te huren of te kopen, zorg ervoro dat je wel alle prijzen vergelijkt.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 educatievespeelgoed, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.