Waar moet je op letten bij het vergelijken van een rijschool?

Waar moet je op letten bij het vergelijken van een rijschool?

Wil je een rijbewijs halen, dan is het erg belangrijk om hiervoor een goede rijschool te kiezen. Hier leer je tenslotte hoe je moet rijden, en je zult er veel geld in moeten investeren. Bij het kiezen van een rijschool kunt u verschillende criteria in overweging nemen. Verschillende rijscholen zijn geschikt voor iedereen.De prijs

De prijs per uur is natuurlijk een belangrijke factor bij het kiezen van een rijschool. De prijs is echter geen wondermiddel. Zelfs als de rijschool goedkope diensten aanbiedt, als de kwaliteit van de rijschool waardeloos is, verlies je uiteindelijk meer geld. Bent u overtuigd van de kwaliteit van de rijschool, kies dan voor de goedkoopste rijschool. Daarnaast is de prijs per les niet altijd de prijs per uur! Verschillende rijscholen hebben verschillende tijden in een rijopleiding. Zet de prijs om in uren om de goedkoopste aanbieder van rijcursussen te vinden.

Het slagingspercentage

Het slagingspercentage van een rijschool geeft het aandeel leerlingen aan dat het rijbewijs haalt bij de eerste toets van de aangewezen rijschool. Daarnaast kun je ook nagaan wat het slaagpercentage van de herkansing van de rijschool is. Het is handig om het percentage te vergelijken met andere rijscholen in de omgeving.

Grote/kleine rijschool?

Bij een grote rijschool kun je verschillende instructeurs verwachten die je helpen bij het behalen van een rijbewijs. Dit kan gunstig zijn omdat meer rij-instructeurs u zullen helpen meer ideeën op te doen over uw rijstijl. Als er geen instructeur is, is het gemakkelijker om rijlessen te krijgen van de vervangende instructeur. Het nadeel van grotere rijscholen is dat doordat je verschillende instructeurs hebt, verschillende instructeurs je niveau niet begrepen. Lesmethoden zijn meestal niet erg persoonlijk. Aan de andere kant zorgen kleinere rijscholen voor een meer gepersonaliseerde aanpak. Meestal heb je een instructeur die je vorderingen kent. Dit verkleint de kans dat u vaak dezelfde uitleg krijgt.

De lestijden

Iedereen heeft elke dag een andere ideale tijd voor les. Kijk of de rijschool waarin u geïnteresseerd bent alleen doordeweeks, in het weekend of beide is. Controleer daarnaast of je 's ochtends,' s avonds of beide lessen kunt bijwonen. Op deze manier kun je controleren of de rijlessen bij elke rijschool passen bij jouw schema. Dit is namelijk wel belangrijk.

De auto

Voor veel mensen is het moeilijk in te schatten of een auto die in een rijschool wordt geleerd, de beste is. Meestal wordt een kleinere auto gebruikt om hem soepel te laten rijden. Nadat u meerdere proeflessen heeft gehad bij verschillende rijscholen, kunt u het beste beoordelen welke auto het beste bij u past. Maar denk bij het kiezen van een rijschool niet te veel na over het type auto. Meestal ben je gewend om snel in een soort auto te rijden!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Bart02, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.