Een nieuwe of een tweede hands auto kopen?

Een nieuwe of een tweede hands auto kopen?

Een hele hoop mensen vinden een nieuwe auto echt veel te duur. Dus mensen kiezen er dan voor om een tweedehands auto te kopen. Het kan daarom handig zijn om even te kijken wat voor jou de beste optie kan zijn. Het is namelijk geen kleine uitgave wat je doet voor een auto. Voordelen tweedehands auto

Een voordeel voor een tweedehands auto is zeker weten dat de auto een stuk goedkoper zal zijn dan wanneer je de auto nieuw zal kopen. De prijzen kunnen honderden euro's schelen, maar soms ook duizenden euro's. Veel mensen willen zeker niet teveel betalen voor een auto. Het is wel belangrijk om te onthouden dat een auto altijd wat geld waard is. Wanneer iemand er echt heel erg weinig voor vraagt kan het te mooi om waard te zijn zijn. Het is daarom zeker belangrijk om eerst een goede test rit te maken voordat je een auto koopt.

Nadelen tweedehands auto

Er zitten ook zeker weten nadelen aan een tweedehands auto. Een tweedehands auto is namelijk vaak niet gecontroleerd door een monteur. Je weet dus nooit helemaal zeker of de auto op en top is wanneer je deze auto koopt. Het is daarom belangrijk om alles goed na te kijken voordat je de auto daadwerkelijk koopt.

Een ander nadeel aan een tweedehands auto kan zeker zijn dat een auto gestolen kan zijn. Soms staan dit soort advertenties op het internet en jij weet dit natuurlijk niet. Zorg er daarom altijd voor dat je een bewijs van aankoop hebt. 

Voordelen een nieuwe auto

Er zitten een hele hoop voordelen aan een nieuwe auto. Wanneer jij een nieuwe auto koopt, zal alles op en top zijn. Er zal niets mis mee zijn, want de auto is nog nooit eerder gebruikt. Het is vaak ook nog zo dat je nog garantie op de auto hebt zitten. Wanneer de auto stuk gaat, kun je hem altijd terug doen en je hoeft niets te betalen. Verder hoef je een auto die nieuw is ook niet helemaal uit te kammen voordat je hem koopt. Je weet namelijk dat niemand anders er in gereden heeft.

Nadelen een nieuwe auto

Een groot nadeel aan een nieuwe auto is toch zeker weten wel dat het je heel erg veel geld gaat kosten. Auto's zijn namelijk totaal niet goedkoop. Veel mensen leasen tegenwoordig een auto of kiezen ervoor om voor een auto een ander soort lening aan te schaffen. Het beste is om de auto in een keer af te betalen, zodat je er geen lening aan overhoud. Wanneer je een lening hebt kan dit namelijk gevolgen hebben voor je toekomst. Als je bijvoorbeeld in de toekomst een hypotheek wilt, is het belangrijk om hier goed over na te denken.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.