Gezond leven

Gezond leven

Je gezondheid is natuurlijk heel erg belangrijk. Je hebt het voor de rest van je leven nodig. Wanneer je gezond leeft, kun je natuurlijk oud worden. Op het moment dat je wat minder gezond leeft, heb je al de kans om een stuk minder oud te worden dan dat je eigenlijk wil. Bewegen

Iedereen weet dat bewegen heel erg belangrijk is voor je gezondheid. Helaas denken een hoop mensen dat dit alleen maar in het sporten zit. Dit is helemaal niet waar. Er zijn een hele hoop andere mogelijkheden om te bewegen zonder er echt bewust van te zijn.

Zo kun je bijvoorbeeld in een gebouw met een lift en een trap een keer voor de trap kiezen. Zo krijg je wat extra bewegen zonder er echt bewust van te zijn. Je kunt ook er voor kiezen om zelf dingen te doen die je anderen normalerwijs zal vragen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf de afstandsbediening van de tv een keertje gaan pakken of je kiest er voor om zelf een keer extra het afval weg te brengen.

Op die manier krijg je extra beweging door alleen al kleine dingetjes anders aan te pakken. Op het moment dat dit een ritme word, zal je steeds een beetje meer merken dat het normaal voor je word. Je gaat dan automatisch dit soort dingen al doen, zonder dat je er daadwerkelijk bij na hoeft te gaan denken. Zo heb je eigenlijk een hele hoop extra beweging, waardoor je langer gezond kan blijven. 

Gezond eten

Natuurlijk is gezond eten ook een factor waar je rekening mee moet houden wanneer je gezond aan het doen bent. Mensen die gezond willen gaan doen slaan vaak in een keer om. Geen koekjes, snoepjes of andere zoetigheid. Alles word verbannen en je moet helemaal gezond doen. Dit is totaal niet handig om te gaan doen. Je weet namelijk dat je dit aan het einde van de rit niet veel gaat houden. Het komt er dus eigenlijk op neer dat je hooguit een maand echt gezond doet en je daarna weer terug bent bij af.

De beste optie is om het met maten te doen en je goed in te lezen. Wanneer jij gezond wilt gaan eten betekend dat niet alleen maar groenten en fruit. Je hebt namelijk ook een hele hoop andere voedingstoffen nodig. De meest makkelijke manier is om voor je zelf te bepalen wat je door de weeks mag eten. Een week menu voor het avondeten is altijd heel erg makkelijk om deze dingen alvast in huis te halen. Verder kun je echt wel een keertje wat ongezonds eten. Onze lichamen kunnen heel wat hebben en die gaan echt niet naar 1 snoepje of een zak snoepjes helemaal kapot. 

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.