Is een 2e hands auto duurder of goedkoper?

Is een 2e hands auto duurder of goedkoper?

De markt voor gebruikte auto's wordt overspoeld met aanbiedingen. Zijn deze kortingen echt goedkoop? We helpen je graag met het beantwoorden van deze vraag. Dit doen we door afschrijvings- en reparatiekosten met elkaar te vergelijken om u een volledig inzicht te geven. Nadat u uw rijbewijs heeft behaald bij Rijschool Tilburg kunt u gelijk op zoek naar een auto met deze tips.Afschrijving nieuwe auto en gebruikte auto

De grootste kostenpost van een nieuwe auto is de afschrijving. Afhankelijk van het merk, de markt en de slijtage die de auto ondervindt, kan deze hoger of lager vallen. Voor luxe auto's en auto's van mindere kwaliteit is dit meestal hoger dan voor betrouwbare huidige modellen. De afschrijving bedroeg de eerste jaren gemiddeld tussen de 10% en 20% per jaar.

Tweedehands auto's zijn goedkoop en ook hun afschrijvingskosten zijn laag. Daarom kunt u geld besparen wanneer u een gebruikte auto koopt. Houd er rekening mee dat wanneer de fabrieksgarantie afloopt, de auto meestal relatief veel waarde verliest. Controleer daarom de garantieperiode van de auto. Hierover vertellen ze u tijdens de lessen bij rijschool Tilburg.

Verschil in onderhoudskosten

Nieuwe auto's brengen doorgaans voordelen in onderhoudskosten met zich mee. De onderdelen zijn gemakkelijk te dragen. Als deze nieuw zijn, is het onwaarschijnlijk dat ze snel instorten. Reparatiekosten kunnen per merk en type verschillen. Zo zijn de kosten voor het vervangen van de bobine ook veel lager dan de kosten voor het vervangen van de versnellingsbak. Bij het kopen van een gebruikte auto kan een zorgvuldige bestudering van de onderhoudshistorie veel geld besparen. Als u bijvoorbeeld merkt dat de distributieriem net is vervangen, kunt u lang doorrijden voordat u opnieuw dure reparaties moet uitvoeren.

Wat is gemiddeld het goedkoopst?

Door de lagere afschrijving zijn gebruikte auto's gemiddeld goedkoper dan nieuwe auto's. Incidenten hebben een hoger risico op onverwachte kosten omdat ze meer reparaties vereisen, die mogelijk niet langer worden gedekt door de fabrieksgarantie. Zoek voor gebruikte auto's zeker naar garantie-opties, want deze kunnen nog steeds handig zijn als u onvoorziene uitgaven wilt voorkomen.

Waarom nog een nieuwe auto kopen?

Houd je van veiligheid of het gevoel van een nieuwe auto, dan raden we je zeker aan om een ​​nieuwe auto te kopen. Daarom voel je je goed tijdens de reis. Nieuwe auto's hebben ook nieuwe innovaties gebracht: door de ontwikkeling van veel technologieën zijn nieuwe auto's bijvoorbeeld steeds veiliger geworden. Als u deze functie wilt gebruiken, moet u een nieuwe auto kopen of even wachten.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.