Heb je een auto echt nodig?

Heb je een auto echt nodig?

Tegenwoordig is het normaal dat iedereen een auto heeft. Het is daarnaast normaal dat je je rijbewijs op vroege leeftijd haalt, zodat je je zelf makkelijk kan verplaatsen. Maar is dat eigenlijk wel allemaal nodig? Heeft iedereen een auto nodig om van punt A naar punt B te komen of is het gewoon gemakszucht? Het openbaar vervoer

Een van de belangrijkste dingen is naast een auto het openbaar vervoer. Een hele hoop mensen hebben echt een hekel aan het openbaar vervoer, maar dat is helemaal nergens voor nodig. Wanneer een trein iets te laat is, had dit ook net zo goed een file kunnen zijn. Het is onzin dat mensen zelf altijd op tijd zijn met hun auto.

Naast de tijden reis je in het openbaar vervoer met meerdere mensen. Dat is voor een hele hoop mensen zeker wel een nadeel. Dit ligt natuurlijk helemaal aan je persoonlijkheid. Het is wel logisch dat je soms geen zin hebt in andere mensen. Op zo'n moment is een auto echt een heel erg groot voordeel. Je kunt rustig op je gemak auto rijden, zonder dat iemand je aanstaart of bij je gaat zitten. 

Het milieu 

Wij moeten goed voor onze aarde zorgen, maar doen wij dit wel door auto te rijden? Wanneer je auto rijd komen er een hele hoop afvalstoffen vrij. Nu zijn er uiteraard ook elektrische auto's. Wanneer je daarvoor kiest doe je er dus zeker weten goed aan.

Treinen zijn in dat opzicht een beter idee dan een normale auto. Het openbaar vervoer vervoert meer mensen en verbruikt dus minder afvalstoffen. Daarnaast hebben treinen veel minder uitstoot dan auto's.

Van punt A naar punt B

Met een auto is het heel erg makkelijk om van punt A naar punt B te komen. Je voert het adres in en je bent er binnen de aangegeven tijd. Met het openbaar vervoer kan dit nog wel eens heel erg moeilijk zijn. Niet op elke plek stopt een trein of een bus. Er moet maar net een station in de buurt zijn of een bushalte. Wanneer deze niet in de buurt zijn, kun je eigenlijk al geen kant meer op.

Op zo'n moment is een auto een heel stuk makkelijker. Op het moment dat er betere spoorwegen komen en makkelijkere bushaltes, zal het openbaar vervoer een stuk toegankelijker zijn. 

De tijden

Een ander groot nadeel aan het openbaar vervoer is toch zeker de tijden. Je bent tijdsgebonden. Je kunt niet zelf bepalen hoe laat je weg gaat. De treinen/bussen rijden op vaste tijden en hier heb jij je dan helaas ook gewoon aan het houden wanneer je met het openbaar vervoer wilt.

Met de auto kun je helemaal zelf bepalen wanneer en hoe laat je ergens wilt zijn. Dit is heel erg fijn als je onafhankelijk wilt zijn van het openbaar vervoer. Het is wel handig om er rekening mee te houden dat er ook weegomstandigheden kunnen zijn op een normale auto weg. Als je in een auto rijd, kun je zeker weten nog steeds te laat komen. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.