Een elektrische auto gekocht, maar nog geen laadpaal voor thuis?

Een elektrische auto gekocht, maar nog geen laadpaal voor thuis?

Elektrische auto’s zijn steeds meer in trek, maar wanneer je voor het eerst een elektrische auto aanschaft kan het zo zijn dat je nog niet overal aan gedacht hebt. Het is dus vrij normaal als je bij de aanschaf van je elektrische auto niet direct aan een laadpaal voor thuis voor thuis denkt. 

Het is echter wel een essentieel onderdeel voor een elektrische auto. Het is namelijk wel zo fijn als je in de morgen in een opgeladen auto kan stappen, zodat je jezelf geen zorgen hoeft te maken of je zonder opladen op je bestemming aankomt. 

Hieronder worden een aantal onderdelen gegeven waar je op moet letten bij de aanschaf van een laadpaal voor thuis, zodat je zeker weet dat jij de juiste aankoopbeslissing neemt. Bekijk de garantievoorwaarden

Wanneer je laadpaal hebt aangekocht is het uiteraard wel zo fijn als hij werkt en blijft werken. Het is daarom erg belangrijk om te informeren naar de garantievoorwaarden van de leverancier.

Hoe snel zorgt de leverancier ervoor dat de laadpaal aan huis weer aan het werk is? Is een eventuele reparatie kosteloos? Dit zijn belangrijke zaken om mee te nemen in het beslissingsproces.

Let op of de installatie inbegrepen is

Niet elke aanbieder heeft de installatie voor een laadpaal aan huis bij de prijs inbegrepen. Zorg dat je dus niet voor verrassingen komt te staan en controleer of de installatie is inbegrepen. Zeker als je twee linkerhanden hebt is dit een belangrijk punt om mee te nemen in je aankoopbeslissing.

Laat je adviseren

Het is belangrijk dat je niet zomaar een laadpaal uitkiest. Het is namelijk erg afhankelijk van het type auto dat je hebt. Er zijn verschillende aanbieders die hiervoor speciale filters hebben geplaatst op hun website, zodat je zeker weten de juiste laadpaal voor thuis uitkiest.

Een voorbeeld van een laadpalen aanbieder die een dergelijke filter op de website heeft staan is www.groenopladen.nl.

Let goed op hoe ‘groen’ de laadpaal is

Wanneer je voor een elektrische auto hebt gekozen, vind je het naar alle waarschijnlijkheid ook belangrijk om je steentje bij te dragen aan het milieu. Onnodig energieverbruik is dan ook iets wat je uiteraard wil vermijden.

Let dus bij de aanschaf van een laadpaal voor thuis goed op de energiezuinigheid. Een groene laadpaal is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens goed voor de portemonnee.

Bekijk de reviews

Een laadpaal voor thuis is uiteraard een investering die je niet al te vaak hoopt te maken. Om er zekerder van te zijn dat je een goede aanbieder hebt, kan het dan ook handig zijn om de reviews van de aanbieder te bekijken. Dit kan op social media door bijvoorbeeld de Facebookpagina te bekijken, maar je kunt ook Google reviews bekijken.

Bekijk de financieringsmogelijkheden

Bij de aanschaf van een laadpaal kun je aanspraak maken op eventuele subsidieregelingen, maar daarnaast heb je ook partijen die financieringsmogelijkheden bieden. Dit kan zeker na de aanschaf van een nieuwe auto een fijne mogelijkheid zijn.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een beter beeld over de aspecten die belangrijk zijn bij de aanschaf voor een laadpaal aan huis.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Evautrecht, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.