5 tips om te besparen op de reparatie van je auto

5 tips om te besparen op de reparatie van je auto

Heb je zelf kennis over auto’s, of vind je het leuk om je te verdiepen in de werking van de verschillende onderdelen in een personenwagen? Het kan lonen om hier meer tijd aan te besteden! Door simpele onderhoudsklussen zelf uit te voeren kun je veel geld besparen. Dit artikel zet vijf tips voor je op een rijtje, waarmee jij geld overhoudt bij het onderhoud aan je auto!Tip 1: simpele controles kun je zelf uitvoeren

Niet voor iedere controle aan de onderdelen van de auto heb je de hulp van een monteur nodig. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van het oliepeil, de stand van de ruitenwisservloeistof, enzovoorts. Ook de bandenspanning kun je relatief makkelijk zelf controleren.

Tip 2: kies voor een vaste prijs bij onderhoud

Je wilt voorkomen dat een reparatie duurder uitvalt dan je op voorhand verwacht had. Het is daarom verstandig om een vaste prijs af te spreken met de monteur. Een monteur kan vooraf een korte scan uitvoeren om een indicatie van de kosten te kunnen geven.

Tip 3: vervang onderdelen voor een gebruikte variant

Uit auto’s die naar de sloop gaan worden vaak nog onderdelen gehaald. Deze onderdelen zijn weliswaar niet nieuw, maar goed genoeg om nog enige tijd te kunnen gebruiken. Speur op internet naar verkopers van deze onderdelen en laat ze door een dealer in de buurt in je auto plaatsen. Ook is het online zoeken naar goedkope auto onderdelen een goede optie. Bijvoorbeeld via UitlaatDiscounter kan je goedkoop onderdelen voor je auto bestellen. Zo bespaar je veel geld!

Tip 4: ga voor een BOVAG-garage in plaats van dealer

Vaak blijkt dat het repareren of onderhouden van de auto bij een dealer duurder is, dan bij een specialist. Ook een BOVAG-garage biedt vaak een scherpere prijs dan de dealer. Houd er hierbij rekening mee, dat je voor een specialist mogelijk verder moet rijden.

Tip 5: spreek vooraf een prijslimiet af

Wanneer vooraf niet duidelijk is welke werkzaamheden zullen worden uitgevoerd, is het verstandig om een prijslimiet af te spreken. Zo kom je niet voor onverwacht hoge kosten te staan. Houd er wel rekening mee, dat mogelijk niet al het onderhoud binnen de afgesproken prijs kan worden uitgevoerd.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.