Tips voor het kiezen van een goede rijschool

Tips voor het kiezen van een goede rijschool

Bij het kiezen van een rijschool ben je niet alleen op zoek naar een goedkope rijschool. Natuurlijk speelt geld een belangrijke rol, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg geld hebt gespaard om je rijbewijs te halen en een goede rijschool kunt kiezen. Er zijn rijscholen die zichzelf profileren als de goedkoopste, maar laat je hier niet meteen door verleiden. Er zijn verschillende dingen waar je op kunt letten bij het kiezen van een rijschool, onder andere het slagingspercentage.Kies een goede rijschool, dus niet altijd de goedkoopste

Volgens het CBR heeft een goede rijschool een goed slagingspercentage, maken ze gebruik van cursuskaarten en worden er duidelijke afspraken gemaakt bij het uitvallen van een rijles. Daarnaast geeft een goede rijinstructeur aan dat waarom het belangrijk is om een tussentijdse toets af te nemen bij het CBR. Tevens moeten rijscholen die zijn aangesloten bij brancheorganisatieS (VRB, FAM, Bovag) voldoen aan extra eisen. Controleer dus bij het kiezen van een rijschool of die is aangesloten bij brancheorganisaties.

Vraag om advies aan familie en vrienden

Zelfs in het internettijdperk speelt mond-tot-mondreclame nog steeds een belangrijke rol. Vraag eens aan familie en vrienden waar zij hun rijbewijs hebben gehaald. Wat was hun ervaring bij deze rijschool? Op welke geven zij een rijles? Meestal geeft mensen dit het laatste zetje in de goede richting om uiteindelijk een keuze te maken voor een rijschool.

Neem een proefles

Je hebt nu gekozen voor een goede rijschool met een hoog slagingspercentage en een goede prijs. Je hebt om advies gevraagd bij je familie en vrienden en uiteindelijk de keuze gemaakt voor een specifieke rijschool. Echter, is dit nog geen garantie op succes. De band met je rijinstructeur is namelijk enorm belangrijk. Als je geen goede band hebt met je rijinstructeur wordt het een lastige periode.

Dit probleem kun je voorkomen door altijd eerst een proefles te nemen. Tijdens deze proefles kun je alvast kennis maken met de rijinstructeur en inschatten of jullie een goede klik hebben. Heb je er een goed gevoel aan overgehouden? Ga dan door met lessen bij deze rijschool, als je er geen goed gevoel aan hebt overgehouden kun je beter op zoek gaan naar een andere rijschool die beter bij je past. Het gaat er namelijk om dat jij op een prettige manier je rijbewijs kan gaan halen.

Rijles in Tilburg

Ben je woonachtig in Tilburg en wil je binnenkort beginnen met het volgen van een autorijles in Tilburg? Er zijn veel verschillende kwalitatieve rijscholen in Tilburg waar je een gratis proefles kunt aanvragen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 pdt, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.