Een nieuwe auto kiezen? Zo maak jij de juiste keuze!

Een nieuwe auto kiezen? Zo maak jij de juiste keuze!

Een nieuwe auto uitkiezen is altijd leuk. Echter kost het je in principe altijd geld, direct of indirect. Wanneer je een auto inruilt die meer waard is dan je nieuwe auto, zal je de overwaarde terug krijgen. Echter krijg je nooit evenveel geld voor je oude auto als waar hij voor verkocht zal worden. In de praktijk is je auto ná de aankoop al een stuk minder waard. Een auto maar voor een korte periode bezitten is daarom minder aantrekkelijk en kan je erg veel geld gaan kosten. Wanneer je uiteindelijk de knoop hebt doorgehakt of misschien wel een soort van verplicht bent om een nieuwe auto aan te schaffen, zal je moeten beslissen welke auto je wil gaan kopen. Dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Er is namelijk zoveel mogelijk waardoor het lastig is om een keuze te maken. In dit artikel belichten we een aantal zaken op basis waarvan jij een keuze kan maken.Grootte

De grootte van jouw nieuwe auto is natuurlijk erg belangrijk. Afhankelijk van het doel van de auto en de gezinssamenstelling bepaal je wat voor auto je nodig hebt. Werk je in de bouw en moet je regelmatig gereedschap etc. vervoeren? Dan kan een grote laadruimte erg handig zijn. Wanneer je twee kleine kinderen hebt en vaak met de auto op vakantie gaat is bijvoorbeeld een station handig. Genoeg ruimte voor het hele gezin en veel ruimte in de kofferbak. Je zal dus goed moeten kijken wie er in de auto mee zullen rijden en waar je hem voor gaat gebruiken.

Prijsklasse

Uiteraard is de prijsklasse erg belangrijk bij de aanschaf van een auto. Misschien heb je genoeg geld voor een dure auto maar vind je het simpelweg zonde om zoveel geld aan een auto uit te geven. Aan het begin van je zoektocht kan je het beste alvast een budget bepalen. Kijk op het internet, er zijn voldoende vergelijkingswebsites waar je auto’s kan kopen. Dit doen helemaal aan het begin van de zoektocht is lastig aangezien je dan nog niet weet welke auto je precies wil en wat deze ongeveer gaat kosten. Zorg ervoor dat het budget relatief laag is, zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt!

Maandelijkse kosten

Naast het budget voor de aanschaf van een auto, zijn ook de maandelijkse kosten erg belangrijk. Deze kunnen namelijk flink uiteen lopen. Zo betaal je voor een kleine benzineauto misschien maar twee tientjes in de maand aan belasting en voor een grote dieselauto een kleine honderd euro. Ook hierbij is het van belang om van tevoren te kijken wat je per maand kwijt kan en wil zijn aan de auto. Hierbij kan je bijvoorbeeld rekening houden met de kosten voor de autoverzekering, wegenbelasting en het verbruik van de auto. Deze drie kostenposten verschillen namelijk per auto en zijn onder andere afhankelijk van waar je woont, of de auto op benzine of diesel rijdt en welke auto je koopt. De wegenbelasting wordt naast het soort brandstof namelijk ook gebaseerd op het gewicht van de auto.

 

 

 

 

 

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Evautrecht, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.